Εγκύκλιος για τα νέα επίπεδα covid στο Δημόσιο

Εγκύκλιο με ΑΔΑ Ω2Δ946ΜΤΛ6-72Η με ημερομηνία 3/11/20 εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών για τα νέα μέτρα και τα νέα επίπεδα υγειονομικού κινδύνου.
Σύμφωνα με το άρθρο 1 της ισχύουσας αριθ. Δ1α/ Γ.Π. οικ. 69863/2-11-2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β’ 4829), ορίζονται από 3/11/2020 έως και 30/11/2020 δύο επίπεδα προληπτικών μέτρων ως εξής:
επίπεδο επιτήρησης και
επίπεδο αυξημένου κινδύνου

Λαμβάνοντας υπόψη τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19, όπως έχει διαμορφωθεί με βάση τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα και τα μέτρα που ισχύουν ανά επιδημιολογικό επίπεδο, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών από 3/11/2020 έως και 30/11/2020:

ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ
Υποχρεωτική προστασία υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και παροχή εξ αποστάσεως εργασίας, όπου είναι εφικτό.
Υποχρεωτική τηλεργασία στο 50% εφόσον συνάδει προς τη φύση των καθηκόντων, επιπλέον των υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου και οι οποίοι παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία
Εξυπηρέτηση κοινού κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν ραντεβού.
Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου.
Διενέργεια συναντήσεων εργασίας υπό τις προϋποθέσεις των συναθροίσεων/εκδηλώσεων

ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Υποχρεωτική προστασία υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και παροχή εξ αποστάσεως εργασίας, όπου είναι εφικτό.
Υποχρεωτική τηλεργασία στο 50% εφόσον συνάδει προς τη φύση των καθηκόντων, επιπλέον των υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου και οι οποίοι παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία
Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.
Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου.
Διενέργεια συναντήσεων εργασίας τηρουμένης της απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου και με τη συμμετοχή έως εννέα (9) ατόμων

Και στα δύο επίπεδα επανακαθορίζεται στο 50% το ποσοστό για την υποχρεωτική εξ αποστάσεως εργασία, εφόσον συνάδει προς τη φύση των καθηκόντων των υπαλλήλων.

Η εξυπηρέτηση του κοινού ανά επιδημιολογικό επίπεδο πραγματοποιείται ως εξής:
Στο επιδημιολογικό επίπεδο επιτήρησης το κοινό εξυπηρετείται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν ραντεβού.
Στο επιδημιολογικό επίπεδο αυξημένου κινδύνου το κοινό εξυπηρετείται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.

Διενέργεια συναντήσεων εργασίας:
Στο επιδημιολογικό επίπεδο επιτήρησης η διενέργεια συναντήσεων εργασίας πραγματοποιείται υπό τις εξής προϋποθέσεις:
Μέχρι πενήντα (50) άτομα
Τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου

Στο επιδημιολογικό επίπεδο αυξημένου κινδύνου η διενέργεια συναντήσεων εργασίας πραγματοποιείται:
τηρουμένης της απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου  με τη συμμετοχή έως εννέα (9) ατόμων

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του άρθρου 3 της ως άνω Απόφασης, προβλέπεται περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών σε ολόκληρη την Επικράτεια από τις 00.00 μέχρι τις 5:00.
Ο περιορισμός δεν καταλαμβάνει μέλη της Κυβέρνησης, Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς, Ειδικούς Γραμματείς και Υπηρεσιακούς Γραμματείς, Βουλευτές, Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για μετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους, όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς και το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων προστασίας και παροχής υπηρεσιών υγείας και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των λοιπών ελεγκτικών μηχανισμών του άρθρου 5 της ανωτέρω απόφασης για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους. Ο περιορισμός δεν καταλαμβάνει επίσης τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών για μετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι είναι υποχρεωτική η ισχύς των τριών ωραρίων λειτουργίας που αφορούν στην προσέλευση και αποχώρηση των υπαλλήλων των υπηρεσιών του Δημοσίου (7π.μ-15.00, 8.00π.μ.-16.00 και 9.00π.μ.-17.00) ή ακόμα και η παροχή εργασίας σε βάρδιες, ανεξάρτητα από το πάγιο ωράριο λειτουργίας εκάστης δημόσιας υπηρεσίας, προκειμένου να επιτυγχάνεται αποσυμφόρηση στις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων.

Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο
https://www.myota.gr/wp-content/uploads/2020/11/ΥΠ.ΕΣ.-ΔΙΔΑΔΦ.69132οικ.20413-03.11.2020.pdf