Αμεσο κλείσιμο όλων των Σχολείων ζητάει ο Κυρίζογλου

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης έχει ήδη ενημερώσει τα τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας (Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης) για την βεβαρυμμένη επιδημιολογικά κατάσταση (COVID-19) που επικρατεί στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του δήμου.
Έχοντας υπόψη και την κατάσταση που επικρατεί στις δομές του δήμου (παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί), επισημαίνουμε για μία ακόμη φορά την άμεση ανάγκη να διακοπεί προσωρινά η λειτουργία των νηπιαγωγείων, των σχολείων, των παιδικών και των βρεφικών σταθμών. Αυτό επιβάλλεται να γίνει άμεσα από την κυβέρνηση λόγο της πολύ μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των παιδιών, των γονέων, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων ταυτόχρονα δε να περιοριστεί η μετάδοση του ιού.
Ο Δήμος μας έχει ήδη προβεί στη διακοπή λειτουργίας παιδικών και βρεφικών σταθμών του στους οποίους παρουσιάστηκαν κρούσματα σε γονείς, παιδιά και εργαζόμενους.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου
Α΄ Αντιπρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος