Ολο και περισσότεροι δήμοι παρέχουν δωρεάν τεστ μέσω του συστήματος drive through

Ενα νέο σύστημα διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό υιοθετούν όλο και περισσότεροι δήμοι καθώς αποφεύγουν τον συνωστισμό, δεν χρειάζεται μηχανισμό και προετοιμασία για ραντεβού και προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη προστασία στους εργαζόμενους.
Ετσι μετά το Δήμο Γλυφάδας, Κιλελέρ, Πρεβέζης, Σκύδρας, Αλμωπίας, Ξάνθης, Καβάλας, Αβδήρων, Προποντίδας, Παλαμά, Πολυγύρου, Ναυπλιέων, Φαρκαδόνας, Λαμιέων και αρκετών άλλων και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία των drive through rapid test για την ανίχνευση του covid_19 που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό πάρκινγκ πλησίον γηπέδου «Φώτης Κοσμάς», από δύο κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης στις 3 και 4 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου ελήφθησαν 382 δείγματα από τα οποία προέκυψαν 8 θετικά. Και τις δύο ημέρες (3-4/12/2020) εξετάστηκαν συνολικά 652 δείγματα, από τα οποία βρέθηκαν 10 θετικά.

Με τη μέθοδο των drive through rapid tests οι δημότες ελέγχθηκαν για covid_19 άμεσα και με ασφάλεια, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους.

Τη δράση, που διοργάνωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με την πολύτιμη συμβολή του ΕΟΔΥ, υποστήριξαν η ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «Έβρος», η Τροχαία Αλεξανδρούπολης και το τοπικό περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Με το πέρας διενέργειας των δειγματοληπτικών ελέγχων όλος ο χώρος του δημοτικού πάρκινγκ απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Δεδομένης και της αμφισβήτησης των αριθμών που δίνει ο ΕΟΔΥ, αλλά και των αντιρρήσεων που έχουν εκφράσει οι δημοτικές αρχές για τα ξεχωριστά τοπικά μέτρα που επιβάλει η Πολιτική Προστασία, είναι πολύ σημαντικό για τον πληθυσμό να υπάρχει μια επιπλέον μέτρηση του πληθυσμού που μπορεί να προστατεύσει πολύ κόσμο.