10η Συνεδριακή Διάσκεψη ΚΕΔΕ με ΠΕΔ Αττικής

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου με τη Συνεδριακή Διάσκεψη της ΚΕΔΕ με την ΠΕΔ Αττικής ολοκληρώνεται ένας κύκλος δέκα Συνεδριακών Διασκέψεων που άρχισε τον Νοέμβριο.
Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι υβριδικές αυτές Συνεδριακές Διασκέψεις έδωσαν λόγο και φωνή σε όλους τους Δημάρχους και τους αιρετούς της Ελλάδας σε έναν δημοκρατικό διάλογο με την παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Θοδωρής Λιβάνιος και ο Γενικός γραμματέας Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ήταν παρόντες και κατέγραψαν τα επικαιροποιημένα αιτήματα των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στην τελευταία Συνεδριακή Διάσκεψη με τους Δήμους της Αττικής θα ολοκληρωθεί αυτός ο γόνιμος διάλογος και η καταγραφή των αιτημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα αποτελέσουν τις προτάσεις της για τον διάλογο και τη διαμόρφωση σημαντικών νομοσχεδίων όπως της Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης που θα ξεκαθαρίζει τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Με αφορμή την 10η Συνεδριακή Διάσκεψη ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η φωνή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δυναμώνει και η παρέμβασή της στις εξελίξεις σύγχρονες κοινωνίες θα είναι καθοριστική μέσα από τις Συνεδριακές μας διαδικασίες.
Καταγράφουμε και επικαιροποιούμε όλες τις θέσεις μας για να πάμε την Τοπική
Αυτοδιοίκηση πολλά βήματα μπροστά. Οι θέσεις μας για την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση, την καταστατική μας θέση, τον εκλογικό νόμο, τη συμμετοχή μας στο νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, η δίκαιη κατανομή των κονδυλίων του «Αντώνης Τρίτσης», μετά και την αυριανή Διάσκεψη με την ΠΕΔ Αττικής, θα αποτελέσουν τη βάση του διαλόγου και θα αφήσουν το δικό μας στίγμα στις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να είμαστε πιο ευέλικτοι και πιο αποτελεσματικοί για τους πολίτες της Ελλάδας που μας εμπιστεύθηκαν. Μπορεί η πανδημία να μην επέτρεψε την διεξαγωγή του Ετήσιου Συνεδρίου μας, όμως δεν σταματάμε να δουλεύουμε, να ονειρευόμαστε και να χτίζουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση του μέλλοντος. Είμαστε παρόντες στα εύκολα και τα δύσκολα και το αποδεικνύουμε καθημερινά στις πόλεις και τα χωριά μας. Με τις πρωτοβουλίες μας θα βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της οικονομίας της πατρίδας μας».

Την τηλεδιάσκεψη μπορείτε να την παρακολουθήσετε από το κανάλι της ΚΕΔΕ στο youtube

https://www.youtube.com/channel/UCg3ApPTIL2Cg4zDRTSqXckQ