Παράταση υποβολής προτάσεων για τη δράση «Περιβαλλοντικές Υποδομές: Ενίσχυση Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων»

Μετά από συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφασίστηκε να παραταθεί έως 28 Δεκεμβρίου 2020 η υποβολή προτάσεων για τη δράση με τίτλο «Περιβαλλοντικές Υποδομές: Ενίσχυση Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων» που έχει προκηρύξει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, συνολικού προϋπολογισμού 40 εκ ευρώ.

Η δράση αφορά στη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων που προωθούν την κυκλική οικονομία και περιλαμβάνει αξιοποίηση βιομηχανικών υγρών και στερεών αποβλήτων με σκοπό την επαναχρησιμοποίησή τους στην παραγωγική διαδικασία.

Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός για κάθε δράση κυμαίνεται από 400.000 ευρώ έως 3.000.000 ευρώ. Το ποσοστό χρηματοδότησης κυμαίνεται από 20 έως 55% ανάλογα με την Περιφέρεια Υλοποίησης της δράσης, την κατηγορία των δαπανών και το μέγεθος της επιχείρησης. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα για τη Δράση αυτή αναφέρονται στις ακόλουθες ιστοσελίδες: http://www.antagonistikotita.gr/epanek/prokirixeis.asp?id=66&cs
και http://eysed.gge.gov.gr/