Ανασκόπηση της Αυτοδιοικητικής Εβδομάδας 28/12/2020 – 3/1/2021

Και φτάσαμε αισίως στην πρώτη εβδομαδιαία ανασκόπηση του 2021. Θυμίζουμε ότι το myota.gr έχει επιλέξει να μην κάνει τις καθιερωμένες τηλεοπτικές εκπομπές που βλέπετε στο youtube για να μην βάλει σε κίνδυνο τους εργαζόμενους την περίοδο του lockdown.

Την εβδομάδα που μας πέρασε 28/12/2020 έως 3/1/2021 είχαμε
απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη χορήγηση οριστικών προσφορών σύνδεσης για σταθμούς ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ από τον ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος στο εξής θα κατατάσσει τις αιτήσεις για χορήγηση οριστικής προσφοράς σύνδεσης σε σειρά προτεραιότητας αυτοτελώς ανά Περιοχή και στις περιπτώσεις που διαπιστώνει προφανή αδυναμία σύνδεσης, εκδίδει αρνητική απόφαση χωρίς τη διενέργεια τεχνικής εξέτασης.

Είχαμε επίσης «εξαιρετικά επείγον» έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους Δήμους καθώς τα άτομα που παρέχουν υπηρεσίες στο «Βοήθεια στο Σπίτι θα πρέπει να δηλώσουν εάν επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά του κορονωϊού.

Δημοσιεύθηκε ο νόμος Ν. 4764/20 με σειρά διατάξεων – τροποποιήσεων που αφορούν στους Δήμους σε οικονομικά, φορολογικά, θέματα δημοσίων συμβάσεων, θέματα προσωπικού, διατάξεις για τους εμβολιασμούς και άλλα γενικά θέματα όπως η βεβαίωση κατοικίας.
ΦΕΚ 256/23.12.2020 τεύχος Α’.

Εντάχθηκαν και 20 επιπλέον Δήμοι και 26 ΚΕΠ στην υπηρεσία myKEPlive
Σύμφωνα με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέχρι στιγμής η υπηρεσία myKEPlive έχει διεκπεραιώσει 18.775 ψηφιακά ραντεβού.

Το ΔΣ του Πράσινού Ταμείου, προχώρησε στον καθορισμό των Δήμων ως προσωρινών δικαιούχων στον Α.Π.2: Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.). Δημοσιεύεται πίνακας με τα χρήματα που εγκρίθηκαν για κάθε δήμο.

Εκδόθηκε απόφαση με την οποία παρατείνεται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022 η προθεσμία για την αδειοδότηση των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Δημοσιεύθηκε η απόφαση για τον καθορισμό των Δήμων και Συνδέσμων Δήμων που χρηματοδοτούνται για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς για το έτος 2020.

Δημοσιεύσαμε και τις παρατηρήσεις της ΚΕΔΕ στο πλαίσιο της Διαβούλευσης για την Βίβλο της Ψηφιακής Μεταρρύθμισης.

Δημοσιεύθηκε και ανακοίνωση των επτά (7) Ομοσπονδιών εργαζομένων που συνεχίζουν την Απεργία-Αποχή από το ΜηΜΕΔ και όλες τις Επιτροπές του Ν.4412/2016 και άλλες Τεχνικές Επιτροπές.

Πραγματοποιήθηκε και ιδρυτική συνεδρίαση του CIVINET PAC και συγκροτήθηκε προσωρινή Πολιτική Επιτροπή από τα συνδρομητικά μέλη του Δικτύου για την Βιώσιμη Κινητικότητα.

Είχαμε και ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για τους οι χρήστες με ρόλο «Υπηρεσία Κινητικότητας Φορέα Προέλευσης» που καλούνται να συμπληρώσουν τα πεδία «Έλεγχος Φορέα Προέλευσης» και «Παρατηρήσεις Ελέγχου Φορέα Προέλευσης».

Ενεργοποιήθηκε από την 1ηΙανουαρίου 2021 η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου. Για ένα μήνα, ως και την 31η Ιανουαρίου 2021, το νέο σύστημα θα λειτουργεί σε προαιρετική βάση. Μετά την παρέλευση αυτού, η καταχώρηση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου και της Ταυτότητας Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησία θα είναι υποχρεωτική και θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και χωρίς χρέωση.

Τέλος να σημειώσουμε πολύ σημαντικο άρθρο του myota για το τι περιμένει η Τοπική Αυτοδιοίκηση το 2021.

Όπως και την δημοσίευση του ετήσιου ΤοπικοΑυτοδιοικητικού Αλμανάκ 2020 με όλες τις εβδομαδιαίες ανασκοπήσεις της χρονιάς που μας πέρασε για να έχετε ένα πλήρες αρχείο.