11 Ιανουαρίου ανοίγουν με ειδικά μέτρα νηπιαγωγεία και δημοτικά

Με ένταση μέτρων πρόληψης αποφασίστηκε τελικά να ανοίξουν τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά στις 11 Ιανουρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η διά ζώσης επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών θα γίνει με επιπλέον μέτρα πρόληψης από τον κορωνοϊό, τα οποία αφορούν σε δύο άξονες: τον συγχρωτισμό των συνοδών των παιδιών και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία.
Για την αποφυγή του συγχρωτισμού των κηδεμόνων, προβλέπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης ανά ομάδες τμημάτων, όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών), όπως επίσης προβλέπεται να χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία είσοδοι στα κτίρια των σχολείων, όπου αυτές υπάρχουν.

Επίσης, προβλέπονται τα κλασικά:
Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
χρήση αντισηπτικών
σχολαστικοί καθαρισμοί
μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά.

Οι αποφάσεις για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά πάρθηκαν μετά τη θετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων στη χθεσινή συνεδρίαση. Τις επόμενες ημέρες η επιτροπή αναμένεται να επανεξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα προκειμένου να καταλήξει σε σχετική εισήγηση για τα γυμνάσια και τα λύκεια.
Προς το παρόν υπάρχει προγραμματισμός να ξεκινήσουν την προσεχή Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Για τους εκπαιδευτικούς έχει ήδη δρομολογηθεί ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν εθελοντικά να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.