Ανοίγουν από Δευτέρα και οι Παιδικοί Σταθμοί ενώ παρατείνονται τα μέτρα μέχρι 18/1

Εκτός από τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, ανοίγουν και οι παιδικοί σταθμοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί όπως διευκρίνισε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς . Η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών σε καθημερινή βάση για όλα τα παιδιά θα γίνει με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων και των οδηγιών με τα διαφορετικά ωράρια ανά τμήμα και υποχρεωτική χρήση μάσκας για το προσωπικό και προαιρετική για τα παιδιά.

Όπως και το προηγούμενο διάστημα που ήταν ανοιχτά τα σχολεία έτσι και τώρα απαιτείται μήνυμα sms στο 13033, από τους κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά τους στα σχολεία, με επιλογή 4 στο sms 13033 και τα παιδιά πρέπει να φέρουν μαζί την έγγραφη βεβαίωση.
Επίσης προβλέπεται διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα και ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Επίσης προβλεπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι αναγκαίο και εφικτό, με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών
χρήση περισσοτέρων εισόδων της εκάστοτε σχολικής μονάδας, όπου υπάρχουν
όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να υποβληθούν σε δωρεάν έλεγχο Covid-19, μπορούν να αιτηθούν εξέταση μέσω της ειδική πλατφόρμας edu.testing.gov.gr. Όπως ξεκαθάρισε ο Νίκος χαρδαλιάς ήδη ξεκίνησαν τα πρώτα τεστ σε εκπαιδευτικούς και θα συνεχιστούν με σειρά προτεραιότητας.

Εντωμεταξύ παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών δραστηριοτήτων έως τις 18/1.

Αυτό το διάστημα παραμένει σε ισχύ η αναστολή η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων και υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής συμπεριλαμβανομένης της περιποίησης νυχιών. Επίσης παρατείνεται η απαγόρευση κυνηγιού και ψαρέματος. Για τους χώρους λατρείας παρατείνεται το υφιστάμενο ως σήμερα καθεστώς δηλαδή τέλεση λειτουργιών και κάθε είδους θρησκευτικής τελετής χωρίς την παρουσία πιστών. Η ατομική λατρεία είναι δυνατή στο πλαίσιο άλλης επιτρεπόμενης μετακίνησης. Σχετικά με τις εταιρείες συνεχίζεται η τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό.