Νέα μέτρα για τον κορονοϊό μέχρι 25 Ιανουαρίου (ΦΕΚ)

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 89 Τέυχος Β’ 16 Ιανουαρίου 2021 η ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 3060 για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κο- ρωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00.

Μεταξύ άλλων για τις δημόσιες υπηρεσίες προβλέπει

Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή της υπηρεσίας ή την εκπλήρωση του έργου σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.

Υποχρέωση ή προστασία υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και παροχή τηλεργασίας όπου είναι εφικτό.

Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό εφόσον συνάδει προς τη φύση των καθηκόντων, επιπλέον των υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου.

Εξυπηρέτηση του κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.

Τήρηση απόστασης ενάμιση (1,5) μέτρου.

Συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης το συλλογικών οργάνων. Κατά τη λειτουργία συλλογικών οργάνων που διενεργούν διαδικασίες στις οποίες προβλέπεται συνέντευξη αυτή διενεργείται με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων χωρίς την φυσική παρουσία του καλούμενου σε συνέντευξη. Στην περίπτωση αυτή το συλλογικό όργανο ορίζει τους αναγκαίους όρους και τις προϋποθέσεις για την διασφάλιση της αξιοπιστίας της διαδικασίας αναφορικά με την ταυτοπροσωπία το καλούμενου και την μη υποβοήθηση του από εξωγενείς παράγοντες.

Διενέργεια συναντήσεων εργασίας τηρουμένης της απόστασης του ενάμιση μέτρου και με τη συμμετοχή έως 7 ατόμων.

Αναστέλλονται επίσης οι συναθροίσεις δημόσιες οι κοινωνικές εκδηλώσεις ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημοσίου, εσωτερικού ή εξωτερικού με την επιφύλαξη των δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων του άρθρου 11 συντάγματος και το νόμο 4703/2020 (Α’ 131)

Κατεβάστε από εδώ το νέο ΦΕΚ