Σήμερα κληρώνει για Γυμνάσια Λύκεια

Μέχρι και ξύλο έπεσε στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού απο την έλλειψη χώρων

Τα επιδημιολογικά δεδομένα βάζει κάτω σήμερα η αρμόδια επιτροπή για να δοθεί το οκ για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων που προσδιορίζεται για την 1ηΦεβρουαρίου.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει σαφή πρόθεση πως το επόμενο βήμα της θέλει να είναι το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να υπογραμμίζει στην Βουλή ότι πρώτη προτεραιότητα είναι να ανοίξουν η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και «όλες οι άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν».

Αναμένονται όμως οι σημερινές εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων που είναι εξαρτημένες από τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα συλλέγονται εχθές και σήμερα. 

Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει αρνητικά την κατάσταση της πανδημίας ωστόσο οι  λοιμωξιολόγοι λένε ότι η άρση των μέτρων πρέπει να γίνεται σταδιακά, αφού σταθμιστούν και τα πρώτα δεδομένα από το πρόσφατο άνοιγμα της αγοράς.

Τονίζεται επίσης ότι είναι η ανάγκη οι έφηβοι να τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις, τους κανόνες υγιεινής και τη χρήση της μάσκας από ότι τα παιδιά στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία και αυτά τα δεδομένα θα βαρύνουν πολύ στην απόφαση καθώς η ηλικιακή ομάδα 15 – 25 κρίνεται η πιο μεταδοτική. Ετσι μελετάτε και ένα σχέδιο εφαρμογής μαζικών και τακτικών τέστ σε μαθητές και καθηγητές.  

Εχθές πάντως ανακοινώθηκαν 509 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 150479. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5813 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46236 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

293 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. To 85.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1050 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας. Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους με διάμεση ηλικία τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.