Τεράστια ανησυχία Δημάρχων για το Αντώνης Τρίτσης

Την έντονη ανησυχία τους εκφράσανε οι δήμοι στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ο πρόεδρος κ. Δ. Παπαστεργίου και ο ΓΓ κ. Καφαντάρης καταθέσανε ότι εκατοντάδες αιτήματα και επικοινωνίες καθημερινά φτάνουν στην ΚΕΔΕ.

Οι δήμαρχοι ανησυχούν και για το πλαφόν και για την διαμόρφωση των προσκλήσεων αλλά και για το χρονοδιάγραμμα καθώς οι αλλαγές μπλέκουν στην γραφειοκρατία.

Ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε ότι η βασική αιτία της αναδιάρθρωσης ήταν η έλλειψη πλαφόν. Ενημέρωσε όμως ότι γίνονται καθημερινές επαφές με το ΥΠΕΣ και την ειδική διαχειριστική αρχή του προγράμματος με σκοπό σε ορίζοντα εβδομάδας να έχουν βγει οι νέες μορφές προσκλήσεων και τα πλαφόν που όπως διευκρίνισε, θα βγουν ανά κατηγορία έργων.

Επίσης ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε ότι ο ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών κάνει εντατικές προσπάθειες για επιπλέον χρήματα έτσι ώστε και να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση σε όσους έχουν είδη καταθέσει και στο να μπουν στην εξίσωση όλοι οι δήμοι.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Κυρίζογλου σημείωσε με έμφαση ότι πρέπει να διευκρινιστεί άμεσα το τι θα γίνει με όσους έχουν ήδη καταθέσει.

Ο ΓΓ κ. Καφαντάρης σημείωσε ότι υπάρχουν δύο ακόμη αιτήματα που φτάνουν από τους δημάρχους:
Το πρώτο αφορά στις προσκλήσεις μελετών όπου υπάρχει αίτημα να αρθεί ο περιορισμό των τριών. Και το δεύτερο αφορά στην αναζωογόνηση της υπαίθρου όπου διεκδικούν και οι μικρότεροι δήμοι να είναι επιλέξιμοι.

Εντονη ανησυχία και μαύρες αποχρώσεις έδωσε στην παρέμβασή του και δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολς Καλογιάννης. Το ζήτημα είπε είναι να σώσουμε το Αντώνης Τρίτσης καθώς όπως υποστήριξε το Φιλόδημος έχει φάει ήδη 1 εκατομμύριο και δεν υπάρχουν άλλες δανειακές συμβάσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κάλεσε την ΚΕΔΕ να πιέσει τις διαδικασίες καθώς έχουν επιβεβαιωθεί οι ανησυχίες που υπήρξαν μεταξύ των δημάρχων από την πρώτη μέρα.