Ανασκόπηση της εβδομάδας 8 –14 Φεβρουαρίου

Την εβδομάδα που μας πέρασε κυριάρχησαν οι οδηγίες και οι συσκέψεις για την κακοκαιρία Μήδεια που πλήττει όλη τη χώρα. Το Υφυπουργείο Πολτικής Προστασίας πραγματοποίησε σύσκεωη και με τους Δημάρχους.

Την εβδομάδα που μας πέρασε βγήκε και εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία διευκρινίζεται ότι μπορούν να συνεχιστούν οι δια περιφοράς συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων

Επίσης δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο νόμος για την διενέργεια Γενικών Απογραφών έτους 2021 όπου προβλέπεται ότι θα υπάρξει και ψηφιακή αυτοαπογραφή το Φθινόπωρο του 2021

Εγινε και τηλεδιάσκεψη του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου με το Δίκτυο των Κοινοτήτων. Πέραν των θεμάτων του εκλογικού νόμου ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι εκείνο που είναι εξίσου σημαντικό είναι οι αρμοδιότητες και η θεσμική τους θωράκιση του θεσμού.

Βγήκε όπως ήταν φυσικό και ΦΕΚ για τα νέα μέτρα μέχρι την 1η Μαρτίου

Βγήκε και η 32η Εγκύκλιος με τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό στο δημόσιο

Εγιναν και ανακοινώσεις από τον κ. Χαρδαλιά σχετικά με την εξειδίκευση των νέων μέτρων για την Αττική

Εντωμεταξύ ο κ. Πέτσας από την βουλή ανακοίνωσε Οικονομική ενίσχυση στους Δήμους για το 1821και έκανε έκκληση στις δημοτικές αρχές να συμμετάσχουν με διάφορα εργαλεία.

Κατατέθηκε στον κ. Βορίδη και υπόμνημα 35 αιτημάτων από την ΠΟΕ ΟΤΑ

Οκτάμηνες θα είναι οι συμβάσεις προσωπικού για τις ανάγκες της πανδημίας που θα έχουν προσληφθεί έως τις 28 Φεβρουαρίου από τους δήμους και τις περιφέρειες σύμφωνα με εγκύκλιο που βγήκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

Βγήκαν επίσης και πρόσθετες Οδηγίες για τη λειτουργία προνοιακών δομών

Βγήκαν και νέες ρυθμίσεις θεμάτων των Μητρώων συντελεστών έργων και μελετών

Επίσης την εβδομάδα που μας πέρασε έγινε και σύσκεψη για την αξιοποίηση της πλατφόρμας datagov.gr για την δημοσιοποίηση στοιχείων που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και που θα συμβάλλουν αφενός στη διαφάνεια αλλά και στην χάραξη οριζόντιων πολιτικών που θα συμβάλλουν στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και στην εκτέλεση έργων στους Δήμους της χώρας.

Τέλος με έγγραφό του το Υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε ότι μέχρι 26/2/21 οι στατιστικοί ανταποκριτές των δήμων, των περιφερειών και των νομικών Προσώπων, θα πρέπει να μεριμνήσουν για την ορθή επικαιροποίηση των οικονομικών στοιχείων στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας (ΚΔ) καθώς και στη Διαδικτυακή Βάση Δεδομένων του ΥΠΕΣ (ΔΒΔ).

Θυμίζουμε ότι στην σελίδα ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ μπορείτε να βρίσκετε τις καλές πρακτικές των δήμων για την εβδομάδα που μας πέρασε και όχι μόνο.