Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα συνεχίζει ο Διόνυσος

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξακολουθούν να παραμένουν αρκετά τμήματα του Δήμου Διονύσου σε όλες σχεδόν τις Δημοτικές Κοινότητες, μετά από πτώση εκατοντάδων δέντρων λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας. Μέχρι αυτή τη στιγμή υπάρχει αναφορά για πάνω από 250 δέντρα πεσμένα, αρκετά από τα οποία ακουμπούν σε ηλεκτροφόρα καλώδια, ενώ έχουν καταγραφεί ζημιές σε 20 περίπου Κολώνες της ΔΕΗ και σε αυτοκίνητα.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Γενικό Διευθυντή Βλαβών της ΔΕΔΔΗΕ, απαιτώντας την άμεση αποκατάσταση της ρευματοδότησης, καθώς και με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ο οποίος πιέζει και από την πλευρά της Περιφέρειας προκειμένου να επιλυθεί η βλάβη το συντομότερο δυνατό. Σύμφωνα με τη ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει σταδιακή αποκατάσταση του ρεύματος πριν νυχτώσει.

Υπογραμμίζεται ωστόσο ότι η εν λόγω αρμοδιότητα κοπής των δέντρων που ακουμπούν σε ηλεκτροφόρα σύρματα ανήκει αποκλειστικά και μόνο στη ΔΕΔΔΗΕ λόγω κινδύνου ηλεκτροπληξίας.

Εν τω μεταξύ ο Δήμος Διονύσου την πρώτη ημέρα της «Μήδειας» κέρδισε σε μεγάλο βαθμό το στοίχημα του καθαρού εσωτερικού οδικού δικτύου, ενεργοποιώντας όλο το μηχανισμό πολιτικής προστασίας, εργαζομένους, αιρετούς και εθελοντές, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, ενώ το πρόβλημα εστιάζεται από εδώ και στο εξής στη νέα ισχυρή επιδείνωση που αναμένεται τις επόμενες ώρες, από το βράδυ της Δευτέρας, η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον έως και την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου.

Το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Διονύσου (213 2030600) θα λειτουργεί μέχρι τις 20:00 μ.μ. ενώ για έκτακτα απρόβλεπτα συμβάντα θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση τα κινητά τηλέφωνα 6936 575232 και 6936 575234. Για κάθε έκτακτο περιστατικό θα υπάρχει ενημέρωση του αρμόδιου Τοπικού Προέδρου, ο οποίος θα το αξιολογεί και θα δρομολογεί τη διεκπεραίωσή του.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών στο Δήμο Διονύσου, τη Δευτέρα 15/2 και την Τρίτη 16/2 θα λειτουργούν θερμαινόμενοι Χώροι για την προστασία από το κρύο όποιου πολίτη έχει ανάγκη και συγκεκριμένα:

  • στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου (Πεντζερίδη 3, Άγιος Στέφανος): από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ.
  • στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς (Γρηγορίου Λαμπράκη 19, Δροσιά): από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ.
  • στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου (Λ.Κρυονερίου 3, Κρυονέρι): από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ.
  • στο Δημοτικό Κατάστημα Διονύσου (Πλαστήρα 50, Διόνυσος): από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ.

Στο πλαίσιο της αποφυγής προβλημάτων και άσκοπης ταλαιπωρίας, οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και την οδήγηση σε συνθήκες παγετού.

Αναφορικά με τους πολίτες οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο δεν καταφέρουν αυτές τις ημέρες της κακοκαιρίας να εμβολιαστούν, ο Δήμαρχος Διονύσου Γ.Καλαφατέλης θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στο Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, προκειμένου αυτοί να μη χάσουν τη σειρά τους και να μπορούν να κλείσουν νέο ραντεβού τις επόμενες ημέρες μετά την κακοκαιρία. Επίσης ο Δήμαρχος έχει ήδη ζητήσει την επιτάχυνση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αγίου Στεφάνου ως Εμβολιαστικού Κέντρου.

Ο Δήμαρχος Διονύσου, οι Αντιδήμαρχοι και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων, τα αρμόδια στελέχη πολιτικής προστασίας και τα εθελοντικά κλιμάκια, θα είναι επί ποδός καθ’όλο το 24ωρο για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που θα παρουσιαστεί.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.