Εγκύκλιος για τον Πολυετή προγραμματισμό ανθρώπινου δυναμικού

ergazomenoi3

Εγκύκλιο για τον Πολυετή προγραμματισμό ανθρώπινου δυναμικού δημόσιας διοίκησης 2022 – 2025 εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών στην ΔΙΠΑΑΔ/Φ.2.9/74 /οικ.2775 με ΑΔΑ: 9ΙΞ946ΜΤΛ6-Π65.
Όπως αναφέρει η εγκύκλιος στις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 4590/2019 «Ενδυνάμωση Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις» προβλέπεται ότι τα αρμόδια Υπουργεία και οι ΟΤΑ αποστέλλουν στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών επικαιροποιημένα τετραετή σχέδια προγραμματισμού ανθρώπινων πόρων, στα οποία περιλαμβάνονται για κάθε έτος της επόμενης τετραετίας :
α. Οι εκτιμήσεις των αποχωρήσεων τακτικού προσωπικού,
β. Το σύνολο των υφιστάμενων και των εκτιμώμενων κενών θέσεων προσωπικού,
γ. Οι στρατηγικές προτεραιότητες του φορέα για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του,
δ. Οι εκτιμώμενες ανάγκες σε προσωπικό ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα και οι τρόποι κάλυψης αυτών, μέσω μετατάξεων ή προσλήψεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
ε. τα προαπαιτούμενα των στοιχείων α’, β’, γ’, δ’, για τους εποπτευόμενους φορείς και τις οικείες ανεξάρτητες αρχές.

Για τους Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και τους εποπτευόμενους φορείς αυτών συντάσσεται χωριστό πολυετές σχέδιο, το οποίο υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠΕΣ), η οποία το υποβάλλει, όπως και τα υπόλοιπα Υπουργεία στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανέπτυξε ηλεκτρονική εφαρμογή και για τον Πολυετή Προγραμματισμό Προσλήψεων με στόχο τη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης.
Η εφαρμογή έχει ενταχθεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου (https://hr.apografi.gov.gr)

O κύκλος πολυετούς προγραμματισμού προσλήψεων που θα διαιρεθεί σε δύο στάδια:

Στο πρώτο στάδιο – Υποβολή Σχεδίων, οι φορείς θα υποβάλουν τα σχέδια τους
Στο δεύτερο στάδιο – Έλεγχος Σχεδίων, τα Υπουργεία συλλέγουν τα υποβληθέντα σχέδια και μπορούν να επεξεργαστούν τα σχέδια, κάνοντας όποιες παρεμβάσεις κρίνονται απαραίτητες σε συνεργασία με τον φορέα υποβολής.

Β. ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

  1. ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    α) Αποφάσεις συλλογικών οργάνων
    Πριν την υποβολή των σχεδίων Πολυετούς Προγραμματισμού Προσλήψεων από το Δήμο / Περιφέρεια στην εφαρμογή, απαιτείται να έχει προηγηθεί, με ευθύνη του φορέα που αφορά το σχέδιο , η λήψη των κάτωθι, κατά περίπτωση, αποφάσεων :

για θέσεις των Δήμων και των Περιφερειών: απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

  • για θέσεις των ΝΠΔΔ, Συνδέσμων, Ιδρυμάτων των Δήμων καθώς και των ΝΠΔΔ των Περιφερειών: απόφαση του οικείου Συμβουλίου
  • για θέσεις των ΝΠΙΔ, απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΟΛΥΕΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
Α’ ΦΑΣΗ: από 03-03-2021 έως 17-03-2021 Β ́ ΦΑΣΗ: από 18-03-2021 έως 31-03-2021

Δείτε εδώ όλη την εγκύκλιο
https://www.myota.gr/wp-content/uploads/2021/03/ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ-2.pdf