Υπογραφή σύμβασης με την ΕΤΕ για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα «Ηλέκτρα» και «Αντώνης Τρίτσης»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου πήρε μέρος στη διαδικτυακή τελετή υπογραφής της συμφωνίας χρηματοδότησης με 875 εκ. ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την υλοποίηση του προγράμματος ενεργειακής απόδοσης «Ηλέκτρα» καθώς και την αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων και του προγράμματος Βιώσιμων Αστικών Επενδύσεων μέσω του «Αντώνης Τρίτσης».

Στην τελετή πήραν μέρος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγιερ και ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Δημήτρης Σταμάτης.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε:
«Μέσα στη μαυρίλα της εποχής η σημερινή υπογραφή της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μας γεμίζει αισιοδοξία. Ήρθε η ώρα να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος και να τρέξουμε για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ. Η συμφωνία αυτή είναι η ευκαιρία για έργα που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στα χρήματα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αφήνοντας ένα θετικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες.

Ελπίζω ότι τα χρήματα αυτά θα συμβάλλουν να αμβλυνθούν οι διαφορές σε τοπικό επίπεδο και να αλλάξουν τη φυσιογνωμία ολόκληρης της χώρας. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την άριστη συνεργασία μας, στον Πρόεδρο της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγιερ και τον επικεφαλής της επενδυτικής ομάδας για την Ελλάδα και την Κύπρο της Επενδυτικής Τράπεζας Γιάννη Καλτσά και φυσικά τόσο την προηγούμενη όσο και τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Ένας νέος ορίζοντας ανάπτυξης και προκοπής ανοίγεται μπροστά μας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι παρούσα για να κάνει έργα που θα αλλάξουν τις ζωές και την εικόνα της πατρίδα μας»