Κυκλοφόρησε το 32ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού “πρΟΤΑση”

Κυκλοφόρησε ηλεκτρονικά το 32ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού “πρΟΤΑση” στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.diaplous-autodioikisi.gr
https://www.diaplous-autodioikisi.gr/images/protasi/teyxos_32.pdf

Στο τεύχος αυτό έχουμε τη τιμή να συνεργαστούμε με δύο εξαιρετικούς φίλους και συναδέλφους. Η ποιότητα της καθημερινής τους εργασίας και η ανάδειξη των προβληματισμών τους στις δημοσιευόμενες μελέτες πιστοποιούν την ποιότητα των εργαζόμενων στη δημόσια διοίκηση.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης παρουσιάζει το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί ως πολίτες κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός covid-19.

Ακολούθως, ο Δρ Αντώνης Καρβούνης παρουσιάζει τα προγράμματα “Ευρώπη για τους Πολίτες, 2014-2020” & Αδελφοποιήσεις Πόλεων, μέσα από το τρίπτυχο: η χαμένη ευκαιρία, η ελπίδα και το μέλλον των προγραμμάτων για την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση.

Επίσης ο Δρ. Αντώνης Καρβούνης τηρεί τη νέα στήλη “Παρουσίαση Βιβλίων” στον ιστότοπο: www.diaplous-autodioikisi.gr,
https://www.diaplous-autodioikisi.gr
η οποία έχει ως αντικείμενο την παρουσίαση και σχολιασμό των βιβλίων που εκδίδονται και αφορούν τη τοπική αυτοδιοίκηση. Στη στήλη είναι αναρτημένα τα δύο πρόσφατα βιβλία του Αντώνη: Η πολιτιστική διπλωματία των ελληνικών δήμων και Διπλωματία πόλεων και εξευρωπαϊσμός της της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επίσης, στο τρέχον τεύχος του περιοδικού, παρουσιάζονται η υπ’ αριθμ. 2208/2020 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, αναφορικά με την άσκηση αίτησης επανάληψης διαδικασίας (και μάλιστα για το θέμα του πολυκινηματογράφου που παρουσιάσαμε στο 30ο τεύχος του περιοδικού) και η υπ’ αριθμ. 12/ 2021 γνωμοδότηση του ΝΣΚ, αναφορικά με το πόθεν έσχες και τις Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης και Οικονομικών Συμφερόντων.

Το τεύχος κλείνει με την παράθεση δύο εγκύκλιων οδηγιών, αναφορικά με τις άδειες δημοτικών υπαλλήλων και την άδεια ανατροφής τέκνου υπαλλήλων Ν.Π.Ι.Δ.

Εκδότης του περιοδικού είναι ο Κίμων Σιδηρόπουλος υπάλληλος του Υπ. Εσωτερικών