Μεγάλο στοίχημα για τον κορονοϊό η Κυριακή του Πάσχα

Ένα πολύ δύσκολο Πάσχα ετοιμάζεται να περάσει η Ελλάδα και ειδικά η Περιφέρεια καθώς ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σήμερα είναι 802, ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 458 ασθενείς αλλά η κοινωνία είναι πολύ κουρασμένη και η Ανάσταση όπως και το αρνί του Πάσχα μια μεγάλη πρόκληση εκτόνωσης.

Ετσι και οι δημοτικές αρχές καλούνται να ασκήσουν έντονους ελέγχους για να αποτρέψουν την διασπορά και το ενδεχόμενο να μπουν μετά το Πάσχα στο Βαθύ Κόκκινο με τεράστιες επιπτώσεις για την τοπική τους οικονομία τώρα μάλιστα που ανοίγει η τουριστική περίοδος.

Πρέπει να τηρηθούν πάση θυσία τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση:
Ο εορτασμός της Κυριακής του Πάσχα μπορεί να γίνει με τη συγκέντρωση μόνο δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα σε εξωτερικό χώρο.

Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 6, ενώ υπάρχει και σύσταση για τη διενέργεια self test σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Στις εκκλησίες, η αναλογία είναι ένα άτομο ανά 25 τμ και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους, ισχύει το ένα άτομο ανά 10 τμ.

Για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ.

Η Ακολουθία της Ανάστασης θα τελεστεί στις 9 μ.μ. αντί για τα μεσάνυχτα, ενώ οι οι ειδικοί προτρέπουν τους πιστούς να παραμείνουμε στον αύλειο χώρο των ναών με τήρηση των αποστάσεων και χρήση διπλής μάσκας.

Τέλος μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ από τις 3 Μαΐου που ανοίγει η εστίαση και για μία εβδομάδα, η κυκλοφορία επιτρέπεται 11 το βράδυ.

Ημερήσιος αριθμός και κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα στις 30 Απριλίου 2021