Μπόνους παραγωγικότητας στους υπαλλήλους τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων

Πιλοτική εφαρμογή με μπόνους παραγωγικότητας σχεδιάζει εφαρμόσει το Υπουργείο Εσωτερικών για 6.000 υπαλλήλους τεχνικών υπηρεσιών των δήμων.
Η εφαρμογή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου για κίνητρα με χρηματικά μπόνους και ημέρες άδειας για τους «υπερπαραγωγικους» όπως τους ονομάζει δημόσιους υπαλλήλους. Πρόκειται για έναν οργανωμένο μηχανισμό επιβράβευσης των εργαζομένων οι οποίοι εμφανίζουν υψηλές επιδόσεις στα καθήκοντα τους.

Το συνολικό έργο υπολογίζεται να κοστίσει, σε πρώτη φάση 9,813 εκατ. ευρώ, έχει υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο Εθνικό Σχέδιο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» και εφόσον εγκριθεί θα ξεκινήσει ο λεπτομερής σχεδιασμός του.

Με το κίνητρο και τα μπόνους το Υπουργείο Εσωτερικών επιδιώκει να πετύχει και ενίσχυση των υποστελεχωμένων δήμων που έχουν υποστεί μια τεράστια μείωση από την ανεξέλεγκτη κινητικότητα και το προσωπικό τους όπως αναγνωρίζει το Υπουργείο έχει επωμιστεί δυσανάλογα μεγάλο φόρτο εργασίας σε σχέση με άλλες υπηρεσίες.

Εδώ βέβαια μπαίνει και το παράδειγμα των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ που έλαβαν ανάλογα μπόνους για να ξεπεράσουν τον εαυτό τους στην επιτάχυνση διεκπεραίωσης υποθέσεων και στην προκειμένη περίπτωση ίσως η υπόθεση θα αφορά τη επιτάχυνση στην εκπόνηση μελετών. Το Υπουργείο θα περιμένει οι Τεχνικές Υπηρεσίες να ξεπεράσουν τον εαυτό τους στην παραγωγή ώριμων έργων.

Μόλις εγκριθεί το έργο θα ξεκινήσει ειδική έρευνα για να καθοριστούν τα κριτήρια για τη μέτρηση του έργου ανά υπηρεσία και υπάλληλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», σε αυτή τη φάση το υπουργείο εξετάζει τρία σενάρια για την επιβράβευση των υπαλλήλων που υπερβάλλουν εαυτόν κατά την εκτέλεση της εργασίας τους: Το πρώτο προβλέπει έκτακτη χρηματική αμοιβή στον εργαζόμενο με τη μορφή μπόνους, το δεύτερο σενάριο κάνει λόγο για ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη, δηλαδή για τη δυνατότητα να αλλάζουν μισθολογική κλίμακα πιο γρήγορα από το αναμενόμενο οι υπάλληλοι που έχουν επιδείξει εξαιρετικό έργο, ενώ μια τρίτη εκδοχή προβλέπει έναν συνδυασμό ταχύτερης μισθολογικής εξέλιξης και επιπλέον ημερών ετήσιας άδειας. Το μπόνους θα δίνεται από την εκάστοτε υπηρεσία και όχι από το υπουργείο Εσωτερικών.

Όμως σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Βορίση το μέτρο δεν θα αφορά μια συνήθη άυξηση της παραγωγικότητας. «Η κυβέρνηση θέλει να θεσπίσει την επιβράβευση όσων δημόσιων υπαλλήλων κάνουν το κάτι παραπάνω, κάτι το εξαιρετικό, όχι απλώς το κανονικό», δήλωσε ο Υπουργός, ενώ διευκρίνισε πως στόχος είναι η αποσύνδεση των μπόνους από πολιτικά κριτήρια και η αποκλειστική τους σύνδεση με την επίτευξη στόχων και με τα μετρήσιμα αποτελέσματα στη δουλειά κάθε υπαλλήλου. «Επιδίωξή μας είναι να εμπεδωθεί μια κουλτούρα αξιοκρατίας στη δημόσια διοίκηση και όχι εξισωτισμού που αυτή τη στιγμή είναι η κρατούσα» έχει αναφέρει σχετικά ο ίδιος.

Το σχέδιο προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2023, με την ανάπτυξη ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υλοποίηση και παρακολούθηση της διαδικασίας, η οποία θα είναι συνδεδεμένη με τα συστήματα στοχοθεσίας και αξιολόγησης, η υλοποίηση έρευνας στους πολίτες ώστε να διαπιστωθεί αν βελτιώθηκε η παροχή υπηρεσιών, η υποβολή ερωτηματολογίων στους δημόσιους υπαλλήλους και στους οργανισμούς όπου εργάζονται προκειμένου να κατατεθούν ενδεχομένως προτάσεις βελτίωσης του συστήματος, αλλά και η ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης.