Αύξηση της ενίσχυσης μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία, ζήτησαν οι 13 Περιφερειάρχες

Σε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης των 13 Περιφερειαρχών με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη και τον ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο, συμμετείχε σήμερα, Δευτέρα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
Στην διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα θέματα:
• Κατανομή πόρων του REACT-EU στα επιχειρησιακά προγράμματα της περιόδου 2014-2020
• Ενημέρωση για τις παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το ΕΣΠΑ 2021-2027
• Πρόγραμμα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων
• Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Περιφερειακά Προγράμματα Ανάπτυξης

Όσον αφορά τα Προγράμματα των 13 Περιφερειών για την «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19» όλοι οι Περιφερειάρχες κατέθεσαν δύο αιτήματα που θα διευκολύνουν την ενίσχυση των δικαιούχων οι προτάσεις των οποίων κρίθηκαν ήδη επιλέξιμες και, επιπλέον, θα δώσουν τη δυνατότητα να ωφεληθούν περισσότερες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, ζήτησαν να μην απαιτείται φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα προκειμένου να εκταμιευθούν τα χρήματα της ενίσχυσης για τις ήδη επιλέξιμες επιχειρήσεις .
Παράλληλα ζήτησαν την περαιτέρω ενίσχυση με αύξηση του προϋπολογισμού τους των 13 προγραμμάτων για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, αφού σε όλες τις Περιφέρειες, οι ανάγκες που υπάρχουν, όπως φάνηκε από τον αριθμό των αιτήσεων που κατατέθηκαν για την υπαγωγή τους στα προγράμματα, είναι πολύ μεγαλύτερες από τα ποσά που μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί.