Οι κυριότερες ειδήσεις της Αυτοδιοίκησης 10 με 16 Μαϊου

Την εβδομάδα που μας πέρασε σημαντικότερη είδηση είναι η δημοσίευση σε ΦΕΚ για την διάθεση της υπηρεσίας αυθεντικοποίησης υπαλλήλων (oAuth2.0.PA) στα πληροφοριακά συστήματα μια ομάδας φορέων. Μια διαδικασία που θα πρέπει να την παρακολουθήσουν και να προσαρμοστούν γρήγορα οι Δήμοι και οι Περιφέρειες.

Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε την ανακοίνωση από τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα ότι βρίσκεται στο τραπέζι, νέα έκτακτη χρηματοδοτική ενίσχυση των δήμων για τον covid.

Σήμφωνα με δημοσίευσμα των νέων η Κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο για μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους ξεκινώντας από τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων

Δημοσιεύθηκαν και οι προθεσμίες για την Κοινωφελή Εργασία

Την εβδομάδα που μας πέρασε με νέα ανακοίνωση η ΕΛΣΤΑΤ καλεί και πάλι απογραφείς από τους Δήμους να συμμετάσχουν στην Απογραφή Γεωργίας – Κτηνοτροφίας.

Με τροπολογία την περασμένη εβδομάδα δόθηκε παράταση στην παρακράτηση του 60% των ΚΑΠ για ληξιπρόθεσμες των δήμων.

Υπογράφτηκε και κατανομή 1.5 εκατομμύρια ευρώ σε συνδέσμους για πυροπροστασία

Σημαντική είδηση που θα ταλαιπωρήσει πολύ και τα Δημοτικά και τα Περιφερειακά Συμβούλια καθώς δόθηκε «Πράσινο φως» από το ΣτΕ στο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τους Πιστοποιημένους Αξιολογητές Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Την Περασμένη εβδομάδα ο Απόστολος Τζιτζικώστας Περιφερειάρχης Μακεδονίας συμμετείχε στην εναρκτήρια εκδήλωση της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρώπης εκπροσωπώντας όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της Ευρώπης.

Πραγματοποιήθηκε και το πολύ σημαντικό Διεθνές διαδικτυακό Συνέδριο «Καινοτόμος χρηματοδότηση έργων ενεργειακής απόδοσης» της ΚΕΔΕ με πολλές αναφορές στα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Δημοσιεύθηκε και ΦΕΚ τροποποιήσεις των οικονομικών στοιχείων που πρέπει να κάνουν οι ΟΤΑ και να στείλουν στο Υπουργείο Εσωτερικών

Κατατέθηκε και Τροπολογία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με την απλοποίηση και επιτάχυνση της υποβολής και εξέτασης των αιτήσεων διόρθωσης στο Κτηματολόγιο.

Τέλος με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας που ξεκινάει σήμερα 17 Μαΐου 159 οργανώσεις ακολούθησαν το μήνυμα του ΟΗΕ και ζητάνε όριο ταχύτητας 30 Km/h στις κατοικημένες περιοχές

Θυμίσουμε όπως πάντα ότι στην σελίδα ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις καλές πρακτικές των δήμων.