24ωρη Απεργία στις 3 Ιουνίου 2021

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που συνεδρίασε στις 19 Μαΐου 2021, αποφάσισε πολύμορφο αγώνα για να μην ψηφιστεί το αντιλαϊκό και αντεργατικό Νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) και του
κ. Χατζηδάκη που, μεταξύ άλλων: Καταργεί το 8ωρο και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην Απεργία, καταργεί το Σ.ΕΠ.Ε. και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες, αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις κ.λπ.
Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αφού έλαβε υπόψη του τα παραπάνω, αποφάσισε:

  1. Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τις ημέρες κατάθεσης του Νομοσχεδίου στη Βουλή και συγκεκριμένα την ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021. Η απόφαση αυτή αποτελεί, ταυτόχρονα, πρόταση που απευθύνεται σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (Γ.Σ.Ε.Ε., Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα) για κοινή ημερομηνία Γενικής Απεργίας, ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη.
  2. Εξουσιοδοτεί την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να αποφασίσει για τις παραπέρα κινητοποιήσεις, αφού εκτιμήσει τις εξελίξεις.
  3. Να γίνουν, τις επόμενες ημέρες, Συλλαλητήρια, Συγκεντρώσεις, Ενημερωτικές Συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις σε όλη τη χώρα. Το πρώτο Συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει την ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2021, ώρα 18.00, στα Προπύλαια.
    Το Νομοσχέδιο αυτό δεν πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή, ούτε να ψηφιστεί. Πρέπει να ανατραπεί.

Για το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Ο Αντιπρόεδρος Γρίβας Χρήστος
Ο Γραμματέας Κουσκουλής Γιώργος