Την εβδομάδα που μας πέρασε κατατέθηκε στην βουλή ο νέος εκλογικό νόμος με μικρές αλλαγές από την διαβούλευση. Μικρότερη η μείωση των δημοτικών συμβουλίων και δεν καταργούνται τελικά οι τοπικές κοινότητες στα αστικά κέντρα μεταξύ άλλων.
Την εβδομάδα που μας πέρασε συνεδρίασε και το ΔΣ της ΚΕΔΕ και συζήτησε και για τον εκλογικό νόμος και για το σχέδιο νόμου για τα ζώα συντροφιάς και για τους Δασικούς Χάρτες και για το Αντώνη Τρίτσης.
Τις δικές του προτάσεις κατέθεσαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας.
Υπήρξε και εκτενής ενημέρωση του προέδρου της ΚΕΔΕ για τις εξελίξεις που τρέχουν στην Αυτοδιοίκηση.
Προκηρύχθηκε και 24ωρη Απεργία της ΑΔΕΔΥ για τις 3 Ιουνίου 2021
Νέα παράταση, πέραν του εξαμήνου που «τρέχει» από τον Μάιο για την υποβολή αντιρρήσεων στους Δασικούς Χάρτες προαναγγέλλει ο υπουργός ΠΕΝ Κώστας Σκρέκας, εφόσον αυτή χρειαστεί.
Ψηφίστηκε και νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας και γα τους ΟΤΑ
Την εβδομάδα που μας πέρασε με Απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά, το σύστημα «e-Άδειες» αναβαθμίζεται προκειμένου να απλοποιηθεί η έκδοση οικοδομικών αδειών
Εκδόθηκαν και διευκρινίσεις για τα επιπλέον τετραγωνικά που έχουν δηλωθεί στους Δήμους
Βγήκε και το προγραμμα για το Συνέδριο: “Αναπτυξιακή Προοπτική με Δημοσιονομικό Έλεγχο στους ΟΤΑ”
Το 3ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο έχει προγραμματισθεί να υλοποιηθεί από την Παρασκευή 2 έως την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, στην Κόρινθο. Το Συνέδριο αποτελεί την 2η Ετήσια Συνάντηση Προϊσταμένων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΠΟΥ) των 332 Δήμων της χώρας, και με την έναρξη των εργασιών του, θα τεθεί σε λειτουργία το «Ψηφιακό Δίκτυο Τεχνογνωσίας των ΠΟΥ».