Στελεχώνονται οι Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων και με τις εγκρίσεις 2022- 2023

Τα 15 δις που θα έχει στην διάθεσή της για τα απόμενα 6-7 χρόνια, αποτελούν το μεγάλο στοίχημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε να αφήσει το αποτύπωμά της στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ημερίδα για το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Σταυριανουδάκης.

Ο κ. Σταυριανουδάκης ανέφερε τα 7 δις του επόμενου ΕΣΠΑ, συν τα 2 δις του προηγούμενου που δυστυχώς ακόμη δεν έχει απορροφηθεί, συν το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» όπου οι προτάσεις όπως ανέφερε ξεπερνάνε τα 3 δις συν το Ταμείο Ανάκαμψης που ονομαστικά φτάνει τα 3,3, δις για έργα των δήμων.

Αναγνώρισε όμως ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το προσωπικό και ειδικά αυτό που θα μπορούσε να προχωρήσει τις προτάσεις χρηματοδότησης όπως Οικονομικές και Τεχνικές Υπηρεσίες.
Αναγνώρισε επίσης ότι υπάρχει θέμα με το προσωπικό καθώς στο ΑΣΕΠ υπάρχουν καθυστερήσεις στις στοχευμένες εγκρίσεις.
Η πληροφόρηση όπως ανέφερε που υπάρχει από την Γενική Γραμματεία είναι ότι εντός του μηνός θα αποσδεσμευτεί η διαδικασία, έτσι ώστε να βγει ο διαγωνισμός των εγκρίσεων του 20 και του 21.
Θύμισε ότι στοχευμένα είχαν δωθεί 4-5 άτομα στις δύο αυτές χρονιές για όλους τους μικρούς και μεσαίους δήμους για να συμμετάσχουν στις διάφορες προσκλήσεις.
Τώρα είπε γίνεται συνεννόηση στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που θα βγει τώρα, να κουμπώσουν και οι εγκρίσεις 2022- 23 εφόσον οι εγκρίσεις έχουν την ίδια ειδικότητα. Είναι μια δυνατότητα που δόθηκε με διάταξη από τον Ιανουάριο
Ετσι οι δήμοι μπορούν να ζητήσουν αναπληρωματικούς για τους εργαζόμενους που δεν θα προσέλθουν, για να πάρουν απ΄ευθείας νέους εργαζόμενους από τις εγκρίσεις των δύο επόμενων χρόνων με τον ίδιο διαγωνισμό.
Ετσι είπε ο κ. Σταυριανουδάκης, οι μικροί και οι μεσαίοι δήμοι θα εξασφαλίσουν 4-5 άτομα σε ειδικότητες που θα στοχεύσουν.