Οι κυριότερες αυτοδιοικητικές ειδήσεις της εβδομάδας 24-31 Μαΐου

Την εβδομάδα που μας πέρασε κατατέθηκαν στην Βουλή οι προτάσεις της ΚΕΔΕ για τον εκλογικό νόμο.

Την εβδομάδα που πέρασε δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και η Απόφαση για την Στρατηγική των Δημοσίων Συμβάσεων 2021-2025

Επισης κατατέθηκε τροπολογία με την οποία παρατείνονται οι συμβάσεις των καθαριστριών στα σχολεία μέχρι την λήξη του σχολικού έτους

Δημοσιέυθηκε και το πρόγραμμα του Συνεδρίου: “Αναπτυξιακή Προοπτική με Δημοσιονομικό Έλεγχο στους ΟΤΑ” για τα στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών των δήμων που θα υλοποιηθεί από την Παρασκευή 2 έως την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, στην Κόρινθο.

Δόθηκε και παράταση στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Έγινε και η πρώτη συζήτηση στο ΔΣ για τις προτάσεις της ΚΕΔΕ σχετικά με τους Δασικούς Χάρτες.

Πραγματοποιήθηκε από την ΚΕΔΕ και το ΙΤΑ διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: Οι Δήμοι ως φορείς συνοχής και ανθεκτικότητας στο Ταμείο Ανάκαμψης και στο νέο ΕΣΠΑ.
Μπορείτε να δείτε και το video

Την εβδομάδα που μας πέρασε δημοσιεύτηκε και Έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο: “Καταγραφή έργων / ενεργειών φορέων Τ.Α. για την αντιμετώπιση της COVID-19 πανδημίας”. Οι δήμοι καλούνται να δηλώσουν τι έκαναν για τον covid.

Επεκτάθηκε στο σύνολο των υπαλλήλων του Δημοσίου που παρέχουν τις υπηρεσίες τους είτε με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους είτε μέσω τηλεργασίας η παροχή δωρεάν self-test
Από τη Δευτέρα 24 έως και το Σάββατο 29 Μαΐου είχαν την δυνατότητα να προμηθευτούν 2 self test, έναν για την εβδομάδα από 24 έως 30 Μαΐου 2021 και έναν για την εβδομάδα από 31 Μαΐου έως 6 Ιουνίου 2021.
https://www.myota.gr/2021/05/24/επεκτείνεται-στο-σύνολο-των-εργαζομέ/
Πραγματοποιήθηκε και συνάντηση της ΚΕΔΕ με με την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου για τα ΚΔΑΠ

Εντός του μηνός θα ενισχυθούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων με προσωπικό και με τις εγκρίσεις 2022-2023 σύμφωνα με όσα είπε την περασμένη εβδομάδα ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Εσωτερικών κ. Σταυριανουδάκης.

Βγήκαν και έκτακτες νέες επιχορηγήσεις για τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας λόγω Μήδειας

Την εβδομάδα που μας πέρασε κατατέθηκαν σε τροπολογία και διάφορες διατάξεις που αφορούν αρμοδιότητα δήμων και παρατάσεις, σε δασικούς χάρτες και μισθώσεις δημοτικών ακινήτων.

Πραγματοποιήθηκε και έκτακτη σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας για την Αττική.

Τέλος βγήκε και ενημερωτική εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών με Θέμα: “Ρύθμιση λεπτομερειακών και τεχνικών θεμάτων για την περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας μέσω της ανάρτησης στο Πρόγραμμα Διαύγεια των δαπανών των επιχορηγούμενων φορέων».