CARDEL AE: Έγκαιρη και έγκυρη ανίχνευση πυρκαγιών

Οι δασικές πυρκαγιές είναι ένα φυσικό φαινόμενο που εντάσσεται στην κατηγορία των φυσικών καταστροφών.
Η διαχείριση κάθε φυσικής καταστροφής έχει σαν βασικό στοιχείο τον προκατασταλτικό σχεδιασμό και τη λήψη προληπτικών μέτρων. Tο φαινόμενο μπορεί να εκτονωθεί μέσα από τα μέτρα και τις υποδομές του προκατασταλτικού σχεδιασμού και η συμπεριφορά του να μην ξεπεράσει τα όρια του μηχανισμού καταστολής.
Από τα παραπάνω προκύπτει εύλογα το συμπέρασμα ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών επιβάλλει τη λήψη μέτρων με τα οποία επιδιώκεται η άρση των αιτίων που άμεσα ή έμμεσα τις προκαλούν, καθώς και τη δημιουργία όλων εκείνων των προϋποθέσεων που θα καταστήσουν το έργο της καταστολής περισσότερο αποτελεσματικό.
Τα μέτρα που λαμβάνονται συνήθως, αφορούν κυρίως:
● στη χρήση συστημάτων προσδιορισμού κινδύνου πυρκαγιάς, που καθορίζουν χρονικά την πιθανότητα εκδήλωσης της σε μια περιοχή, με σκοπό την άμεση επέμβαση των δυνάμεων καταστολής,
● στην ενημέρωση των πολιτών για τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια,
● στην εκτέλεση διαφόρων έργων υποδομής που βοηθούν στην εφαρμογή των σχεδίων καταστολής, όπως:

  • διανοίξεις και βελτιώσεις δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών,
  • κατασκευή και εγκατάσταση δεξαμενών νερού και παρατηρητηρίων στα δάση,
  • καθαρισμοί δασικής βλάστησης σε περιοχές υψηλού κινδύνου κ.λ.π. Επιπλέον όλων αυτών, υπάρχουν η μίσθωση εναέριων μέσων εποπτείας, η οποία ωστόσο είναι κοστοβόρα και βρίσκει εφαρμογή μόνο υπό συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες, και οι πεζές ή εποχούμενες περιπολίες, που όμως καλύπτουν συγκεκριμένα σημεία αφήνοντας ακάλυπτες μεγάλες επιφάνειες γης όπου δεν υπάρχει πρόσβαση, όπως στις δύσβατες δασικές περιοχές.

Η πρόταση της CARDEL A.E., όπως μας εξηγεί ο κ. Ζούμπος, Business Development Manager της εταιρείας, εστιάζει στην αντίληψη της έγκαιρης και έγκυρης ανίχνευσης, με τεχνολογίες αιχμής και τεχνητή νοημοσύνη Α.Ι. (Artificial intelligence).

“Κάμερες με ενσωματωμένο λογισμικό εποπτείας και αναγνώρισης θερμής εστίας ή καπνού, συνδεδεμένες σε κέντρο λήψης σημάτων, που θα έχει έδρα το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του κάθε Δήμου, θα εποπτεύουν τα σημεία ενδιαφέροντος και θα αναγγέλλουν σε πρώτο χρόνο οποιαδήποτε υπόνοια ή περίεργη δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στο πεδίο εποπτείας τους, δίνοντας με τη χρήση ειδικών αλγορίθμων τους ανάλογους συναγερμούς.”

H Cardel Α.Ε. από το 1993, έτος ίδρυσης της, παρέχει τις απαραίτητες τεχνολογίες για την κωδικοποίηση, τη συλλογή και τη διαχείριση ψηφιακών δεδομένων, συμβάλλοντας στην ολοκλήρωση συστημάτων ελέγχου και διαχείρισης πόρων σε οργανωσιακές υποδομές και δίκτυα.
Οι ευέλικτες και αρθρωτές λύσεις της εταιρείας

● στον έλεγχο πρόσβασης
● στην καταγραφή χρόνου εργασίας και τον έλεγχο παραγωγής
● στη εποπτεία και ασφάλεια
● στη διαχείριση επισκεπτών
● στην έκδοση και διαχείριση εισιτηρίων

βασίζονται στην έξυπνη διαχείριση κωδικών και σε συνδυασμό με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες της, προσθέτουν αμεσότητα και εμπιστοσύνη στη συλλογή και διαχείριση ψηφιακών δεδομένων, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα για επιχειρήσεις και οργανισμούς.
Στο πελατολόγιο της συγκαταλέγονται Υπουργεία, τράπεζες, πανεπιστήμια και ΤΕΙ, μεγάλοι οργανισμοί (όπως ο ΟΤΕ, τα Ελληνικά Πετρέλαια κλπ), δήμοι και περιφέρειες, νοσοκομεία, μεγάλες επιχειρήσεις, τα περισσότερα γήπεδα στη χώρα, πάρκα αναψυχής, πλαζ, καζίνο, αθλητικοί χώροι, ξενοδοχεία κλπ.
Για πρόσθετες πληροφορίες αναφορικά με το πλήθος των εξειδικευμένων υπηρεσιών της εταιρείας, θα βρείτε στο site www.cardel.gr