Δράση της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ «Το Περιβάλλον Ανήκει στα Παιδιά»

Θερμή ήταν η συμμετοχή και η ανταπόκριση δεκάδων παιδιών στη Δράση της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ «Το Περιβάλλον Ανήκει στα Παιδιά», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πεδίο του Άρεως, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Στην πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προστασία του Περιβάλλοντος που ανέλαβε η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχαν αθλητικές ομάδες παιδιών, ο Σύλλογος Ελληνικής Ιερακοτροφίας αλλά και η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, η οποία προσέφερε φρέσκα φρούτα, χυμούς και σνακ στα παιδιά που συμμετείχαν, παρουσία του Προέδρου της Δ. Μουλιάτου.
Η Δράση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ).

Στο πλαίσιο της δράσης, που στόχο είχε να διδαχθούν και να ενημερωθούν τα παιδιά σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος, οι μικροί αθλητές έκαναν συμβολικά δενδροφυτεύσεις και ενημερώθηκαν για το ρόλο της Ανακύκλωσης στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.
Παράλληλα τα παιδιά ενημερώθηκαν από τους εξειδικευμένους εκπαιδευτές του Συλλόγου Ελληνικής Ιερακοτροφίας, για τη σημαντική και καθοριστική συμβολή των Άγριων Πτηνών, όπως είναι οι Αετοί και τα Γεράκια, τα οποία είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, στο περιβάλλον και την ισορροπία της Χλωρίδας και της Πανίδας.
Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις δράσεις των παιδιών και να συζητήσει μαζί τους για το περιβάλλον. Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν σε όλα τα παιδιά, αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.
Στη Δράση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών Σ. Μελάς,ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιβάλλοντος Νίκος Παπαδάκης, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ Δ. Μουλιάτος, ο Διευθυντής Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Χ. Πασβαντίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ Γ. Ζαχαρόπουλος, η Ολυμπιονίκης Κολύμβησης Αγγελική Εξάρχου, ο Ολυμπιονίκης Μπάσκετ Δ. Παπανικολάου και ο Πυγμάχος Αθλητής του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου Ι. Κοτοβός.
Την ευθύνη συντονισμού της Δράσης είχε η ειδική συνεργάτης Άθλησης του Περιφερειάρχη Χ. Γαλανοπούλου.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Νιώθω μεγάλη χαρά που σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρισκόμαστε εδώ στην καρδιά της Αττικής, στο πανέμορφο Πεδίο του Άρεως, μαζί με πολλά παιδιά, με αφορμή τη Δράση μας που στόχο έχει να διδάξει και να ενημερώσει τους μικρούς μας φίλους για το πολύτιμο περιβάλλον μας, με τρόπο διαδραστικό.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που αποτελεί μέρος των δράσεων που υλοποιούμε όλο το τριήμερο, προκειμένου να τιμήσουμε την Ημέρα του Περιβάλλοντος, καθώς ως Περιφέρεια Αττικής δίνουμε προτεραιότητα σε περιβαλλοντικά ζητήματα.
Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τα παιδιά για το περιβάλλον, τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και των βιοαποβλήτων, την ανακύκλωση αλλά και το πρόγραμμα που θα υλοποιήσουμε με στόχο να γυρίσουμε επιτέλους σελίδα στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αφήνοντας πίσω νοοτροπίες και πρακτικές που μας κόστισαν πολύ.
Σε αυτή τη προσπάθεια που κάνουμε με τη σειρά Δράσεων με περιβαλλοντικό πρόσημο, θέλω να αναφερθώ στη σημαντική στήριξη της ΠΟΣΠΛΑ και να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο της Δ. Μουλιάτο, που πάντα βρίσκεται έμπρακτα δίπλα μας. Το ίδιο έκανε και σήμερα προσφέροντας στα παιδιά και στους γονείς τους αγνά-ποιοτικά προϊόντα της Αττικής γης. Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω όλους μου τους συνεργάτες, Αντιπεριφερειάρχες και στελέχη της Περιφέρειας που βρίσκονται σήμερα εδώ, οι οποίοι είναι πολύτιμοι συνοδοιπόροι στην προσπάθεια να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τα δεκάδες παιδιά και τους γονείς τους που ήρθαν σήμερα εδώ, τους αθλητικούς ομίλους που μας υποστήριξαν, της ΕΣΑΚΕ, καθώς και τους εκπαιδευτές του Συλλόγου Ελληνικής Ιερακοτροφίας για όσα μας έμαθαν».

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ Δ. Μουλιάτος επισήμανε τα εξής:

Για άλλη μια φορά η ΠΟΣΠΛΑ είναι δίπλα στην Περιφέρεια Αττικής και στον
Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, δείχνοντας την ευαισθησία της σε όλες τις
δράσεις που διοργανώνονται. Σήμερα, είμαστε παρόντες σε μια εκδήλωση για
το περιβάλλον, για να δείξουμε με τη σειρά μας, τόσο την ευαισθησία μας σε
αυτό το έργο που γίνεται, όσο και ότι είμαστε δίπλα στο αύριο και το
μέλλον της Ελλάδας που είναι τα παιδιά. Ευχαριστούμε πολύ για τη
συνεργασία μας με την Περιφέρεια Αττικής και διαβεβαιώνω ότι θα είμαστε
αρωγοί σε κάθε παρόμοια προσπάθεια.