Πρόσκληση για το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η οργανωτική επιτροπή του 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς -EuroMed 2021), που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα , 30 Σεπτεμβρίου -3 Οκτωβρίου 2021 ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ καλεί του εκπρόσωπους της Τ.Α. Α’ και Β’ Βαθμού να συμμετάσχουν, ως Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με εισηγήσεις και συνέδρους στο συνέδριο, που, φέτος, θα γίνει ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ και που έχει θεσμοθετηθεί και διοργανώνεται στην Ελλάδα κάθε δύο (2) χρόνια, μετά από απόφαση των διοργανωτών Φορέων, που είναι:
• το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου,
• το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και
• ο Πολιτιστικός Οργανισμός “Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ».

Το 4ο Συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο, το χρονικό διάστημα 30/9-3/10/2021 και τελεί υπό την Αιγίδα όλων των Πολιτειακών και Εκκλησιαστικών θεσμών (Προεδρία Δημοκρατίας, Πατριαρχείο Κων/πόλεως, Υπουργεία ) και παγκόσμιων επιστημονικών Οργανισμών(UNESCO,ICOMOS,ICOM, κ.ά.).
Επειδή, η Τοπική Αυτοδιοίκηση επιτελεί σημαντικότατο έργο πάνω στην προστασία, διάσωση, αλλά και ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας, έχουμε φέτος ,στα πλαίσια του Συνεδρίου, προβλέψει ειδική Θεματική Ενότητα με τίτλο:
«Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πολιτιστική Κληρονομιά : Δημιουργία έξυπνων Πόλεων μέσα από τον Πολιτισμό-Κόμβοι Καινοτομίας – Βιομηχανική Αρχαιολογία»

Επίσης , οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούν αν υποβάλλουν εργασίες και στις άλλες Θεματικές Ενότητες , στις οποίες η Τ.Α. έχει ενεργό ρόλο και υλοποιεί προγράμματα και πολιτικές
Best Practices AWARDS on Cultural Heritage
Οι διοργανωτές θέλουν να αναδείξουν αυτό το σπουδαίο έργο που επιτελεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση και θεσμοθετούν τη Βράβευση των τριών (3) καλύτερων Καλών Πρακτικών από τις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας και των τριών (3) καλύτερων Καλών Πρακτικών από Δήμους, που αφορούν δράσεις, πρωτοβουλίες, διαμόρφωση πολιτικών και υλοποίηση προγραμμάτων για διάσωση, ψηφιοποίηση, προστασία και ανάδειξη της υλικής και άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, τη δημιουργία έξυπνων πόλεων με την χρήση Νέων Τεχνολογιών, τη δημιουργία κόμβων καινοτομίας, την αξιοποίηση ανακαινισμένων βιομηχανικών κτιρίων, τη δημιουργία Μουσείων, πολιτιστικών διαδρομών, προγραμμάτων τουριστικής προβολής για τη δημιουργία βιώσιμου και δημιουργικού τουρισμού κ.ά..

Όλες οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από Ειδική Επιτροπή και οι καλύτερες , θα ανακοινωθούν στα πλαίσια του Συνεδρίου και θα βραβευτούν, αποτελώντας παραδείγματα καλών πρακτικών στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης ( Best Practices AWARDS on Cultural Heritage).
Στη διέυθυνση http://www.euromed-dch.eu θα βρείτε αναλυτική πρόσκληση, όπου αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες του Συνεδρίου και μπορείτε να καταθέσετε ηλεκτρονικά μέχρι 30/6/2021 την περίληψη της εισήγησής σας ( έως 350 λέξεις ), για το έργο που επιτελείτε, ως Φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της τουριστικής προβολής της περιοχής σας , ενώ οι ΔΩΡΕΑΝ εγγραφές στελεχών σας μπορούν να γίνονται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Συνεδρίου www.euromed-dch.eu .
Πανελλήνια Συνέδρια Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Pan-Hellenic Conference on Digital Cultural Heritage- EuroMed
Πολιτισμός, παιδεία, έρευνα, καινοτομία, ψηφιακές τεχνολογίες, τουρισμός

Η Οργανωτική Επιτροπή
ΜΑΡΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ -Καθηγητής Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου-ΤΕΠΑΚ
ΘΕΟΔ. ΓΚΑΝΕΤΣΟΣ- Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΑΛΗΣ –Αναπλ.. Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ,
ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ – τ. Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ,
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΚΡΙΑΠΑΣ -Οικονομολόγος -Σύμβουλος Ανάπτυξης –Πρόεδρος Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” – Ελλάδα

Πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να αντλήσετε από την επίσημη ιστοσελίδα: www.euromed-dch.eu , ενώ για συνεννοήσεις που αφορούν οργανωτικά θέματα με τον κ. Κων. Σκριάπα, Πρόεδρο Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, στο τηλ. 6974-881944 , E-Mail:[email protected]