Ανασκόπηση της Αυτοδιοικητικής Εβδομάδας 7-13 Ιουνίου

Την εβδομάδα που μας πέρασε έγινε ΦΕΚ ο νέος Εκλογικός νόμος με αριθμό 4804/2021. Διαβάστε τι προβλέπει για τους Δήμους και τι προβλέπει για τις Περιφέρειες

Την εβδομά που πέρασε ψηφίστηκε και το νομοσχέδιο για την τηλεργασία που περιλαμβάνει και άλλες σημαντικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αναρτήθηκαν από την ΕΑΔΗΣΥ και τα επικαιροποιημένα πρότυπα Διακηρύξεων Μελετών

Την εβδομάδα που μας πέρασε διοργανώθηκε από την ΚΕΔΕ πολύ σημαντική Ημερίδα και δημοσκόπηση για τον εσωτερικό έλεγχο στους Δήμους.

Συγκροτήθηκαν από την Στατιστική Υπηρεσία και οι Δημοτικές Ομάδες Εργασίας για την Απογραφή

Με το Άρθρο 26 του νόμου για την τηλεργασία που ψηφίστηκε από την Βουλή, δόθηκαν και κίνητρα σε εργαζομένους Ο.Τ.Α. ορεινών και νησιωτικών περιοχών

Με τον ίδιο νόμος και με το άρθρο 27 σκλήρυναν οι προϋποθέσεις για την κινητικότητα

Επίσης με τον ίδιο νόμο και με το άρθρο 49 δόθηκαν και παρατάσεις μισθώσεων δημοτικών ακινήτων και κυλικείων για 2 χρόνια.

Την εβδομάδα που μας πέρασε συζητήθηκαν στην ΚΕΔΕ και οι πρώτες παρατηρήσεις της για το νομοσχέδιο διαχείρισης αποβλήτων

Με τον νόμο για την τηλεργασία που πήρε αριθμό 4807/2021 δόθηκε και παράταση της ρύθμισης οφειλών προς τους δήμους και της απογραφής Παιδικών Σταθμών μέχρι 31/12/21 και της θητείας Οργάνων διοίκησης σωματείων μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Την εβδομάδα που μας πέρασε με επιστολή της προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη η ΠΟΕ ΟΤΑ ζητάει να υπάρξει άμεσα εγκύκλιος που να προβλέπει την χορήγηση ειδικής άδειας εμβολιασμού για όλους τους εργαζόμενους.

Η ΚΕΔΕ, συνεχίζοντας την «Συμμαχία Αλληλεγγύης», σε συνεργασία με τα «My Market» ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα μια πρωτοβουλία για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα σε 19 πόλεις της Ελλάδας.

Όπως ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες αποσύρονται οι υποψήφιοι για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Διαβάστε και μια κριτική του Δυτικού Μετώπου στο νομοσχέδιο για τα απόβλητα που αναρτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με τα συμπεράσματα περιλαμβάνει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.

Τέλος θυμίζουμε ότι καλές πρακτικές δήμων μπορείτε να παρακολουθείτε καθημερινά στην σελίδα ΔΗΜΟΤΙΚΈΣ ΔΡΑΣΕΙΣ