Επιχορήγηση ΟΤΑ με 54 εκ ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους

Ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσας υπάγραψε , την επιχορήγηση συνολικού ποσού έως 54.005.992,10€ σε Δήμους της Χώρας, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους (φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης) σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2/72150/ΔΠΓΚ/18.05.2021 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Επιχορηγήσεις εποπτευόμενων φορέων
του ΥΠ.ΕΣ.- Κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων».

Οι ΟΤΑ α’ βαθμού που ακολουθούν τον τύπο του προϋπολογισμού που καθορίστηκε με την υπ’ αριθμ. 7028/2004 (Β ́ 253) απόφαση όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, εγγράφουν το ποσό της επιχορήγησης στο σκέλος των εσόδων στον Κ.Α. 1215 «Επιχορηγήσεις για εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων».

Η εξόφληση των παραπάνω οφειλών πραγματοποιείται μετά τη μεταφορά των αντίστοιχων πιστώσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, μέσω του λογαριασμού που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για κάθε Δήμο με τίτλο «Υπουργείο Εσωτερικών – Εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων Δήμου…», προκειμένου να διευκολύνεται η παρακολούθηση της διαδικασίας πληρωμών και η διενέργεια σχετικών ελέγχων.

To 60% των εισπραχθέντων ποσών, παρακρατείται από τους επιχορηγούμενους ΟΤΑ στο πλαίσιο της μηνιαίας διαδικασίας κατανομής των δικαιούμενων Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 1 της αριθμ. 2/72150/ΔΠΓΚ/18.05.2021 Απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.

Δείτε εδώ πόσα λεφτά παίρνει κάθε δήμος