Βορίδης: Δεν χρειάζεται επιπλέον προσωπικό στους δήμους. Να δουλέψουν χρειάζεται

Μία με δύο ώρες εργάζεται η πλειοψηφία των εργαζομένων στο δημόσιο όπως εκτίμησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Βορίδης και πριν τις προσλήψεις θα πρέπει να εξεταστεί το πως θα αντιστραφεί αυτή η κατάσταση. Διευκρίνισε όμως ότι αυτός ο χρόνος δεν είναι ισοκατανεμημένος, αλλά άλλοι δουλεύουν 10ωρα και άλλοι 10 λεπτά τη ημέρα.
Απαντώντας σε παρέμβαση δημάρχων που τον προκάλεσαν να τους απαντήσει για το μείζων πρόβλημα υποστελέχωσης των δήμων ο κ. Βορίδης αντιπαράθεσε δική του εμπειρία από το Υπουργείο όπου όταν του ζητήθηκε αύξηση προσωπικού από μία υπηρεσία και εξέτασε την παραγωγικότητά τους και τις ανάγκες τους, αποκαλύφθηκε ότι στην πραγματικότητα δούλευαν 1,5 ώρα την ημέρα.
Ανήγγειλε λοιπόν τα εργαλεία έτσι ώστε αυτό να σταματήσει να συμβαίνει. Εντός όπως είπε του 2022 μπαίνει σε εφαρμογή το μπόνους παραγωγικότητας που εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και ταυτόχρονα μπαίνει σε εφαρμογή η αξιολόγηση των προϊστάμενων διευθύνσεων σε συνδυασμό με την στοχοθεσία. «Οποιος επιθυμεί να έχει κάτι παραπάνω σε αμοιβές, είπε, θα πρέπει να αναλάβει και παραπάνω ευθύνες» καθιστώντας υπεύθυνους για την παραγωγικότητα τους προϊστάμενους που θα αξιολογούνται γι αυτό. Ετσι απευθυνόμενους στους δημάρχους τους υποσχέθηκε ότι δημιουργεί τα εργαλεία έτσι ώστε οι υπηρεσίες τους να γίνουν πιο παραγωγικές και να μην χρειαστεί η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.

Δείτε το video στο 31′:35”