Συνεχίζεται και σήμερα η «ψυχρή λίμνη»

Σχεδόν 5.000 κεραυνοί καταγράφηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις περιοχές της Λάρισας και της Καρδίτσας και σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες, και στην Αττική κυρίως στα Βόρεια του νομού

Η λεγόμενη «ψυχρή λίμνη» έπληξε το μεσημέρι της Κυριακής την Φλώρινα με μια ισχυρή χαλαζόπτωση που μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, μέσα σε λίγα λεπτά. Η χαλαζόπτωση που κράτησε πάνω από 15 λεπτά έπληξε για άλλη μια φορά τις καλλιέργειες 

Ισχυρό μπουρίνι έπληξε και την πόλη του Παλαμά το απόγευμα της Κυριακής 18 Ιουλίου με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρή βροχόπτωση, χαλάζι και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Μέσα σε λίγα λεπτά δημιούργησαν μεγάλες καταστροφές στην πόλη κυρίως από τους ισχυρούς ανέμους και το χαλάζι που είχε σε κάποιες περιπτώσεις το μέγεθος καρυδιού, αφήνοντας χωρίς ηλεκτροδότηση είναι το κέντρο του Παλαμά καθώς έχουν πέσει κολώνες του ηλεκτρισμού, δέντρα έχουν σπάσει, στέγες σπιτιών έχουν παρασυρθεί από τους δυνατούς ανέμους σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Παλαμά Γ. Σακελλαρίου. 

Για σήμερα προβλέπεται επιδείνωση του καιρού στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα με βροχές και ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πιο αναλυτικά, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν σήμερα την Ήπειρο, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη δυτική Στερεά και τις βορειότερες περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, ενώ αύριο μέχρι τις απογευματινές ώρες, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.