Ανασκόπηση των κυριότερων Αυτοδιοικητικών Ειδήσεων της εβδομάδας 19 με 25 Ιουλίου

Την εβδομάδα που μας πέρασε συνεδρίασε το ΔΣ της ΚΕΔΕ με μια σειρά αποφάσεων και συζητήσεων για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Την εβδομάδα που πέρασε πολύ σημαντικό: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα απόβλητα με πολλές τροποποιήσεις στα μέχρι σήμερα δεδομένα. Στο myota.gr δημοσιεύουμε όλο το τελικό κείμενο.
Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και πολλές τροπολογίες για πολεοδομικά και δασικά ζητήματα και ιδιαίτερα για τη εκτός σχεδίου δόμηση.

Δόθηκε και παράταση για τη Δράση «Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων».

Υπογράφτηκαν και 35 εκατομμύρια για έργα στους Δήμους. Στο myota.gr δημοσιεύουμε πόσα χρήματα πήρε κάθε δήμος.

Το Πράσινο Ταμείο εξέδωσε και νέο τροποποιημένο Οδηγό διαχείρισης για την πρόσκληση για τα Σ.Φ.Η.Ο.

Την εβδομάδα που μας πέρασε κατατέθηκε στην Βουλή και νέο σχέδιο νόμου για το Κτηματολόγιο με πολλές διατάξεις που αφορά στους Δήμους.
Για το ίδιο θέμα διοργανώθηκε και Ημερίδα από την ΚΕΔΕ με θέμα: «Δημοτική περιουσία και Εθνικό Κτηματολόγιο».

Ορίστηκε και νέα διοίκηση στον ΕΟΑΝ.

Υπογράφτηκε και η Ζ ́ κατανομή έτους 2021 για τους ΚΑΠ των Δήμων.

Βγήκε και εγκύκλιος για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Είχαμε και ανακοίνωση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για το Μητρώο και την Τεχνική Βοήθεια.

Και τέλος το myota.gr δημοσίευσε και πληροφορίες για το ότι ανοίγει και πάλι η πλατφόρμα των τετραγωνικών, αλλά με νέους όρους.

Θυμίζουμε όπως πάντα ότι στη σελίδα ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ μπορείτε να βρείτε όλες τις εταιρείες προμηθευτές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα προϊόντα τους, όπως και στην σελίδα ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ μπορείτε να βρείτε όλες τις καλές πρακτικές των δήμων.