Δήμος Η.Ν.Κάσου – Top Vision ΕΠΕ : Συνεργασία νέων καινοτόμων υποδομών και εφαρμογών στους οικισμούς

Η Δημοτική Αρχή με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, μονίμων κατοίκων αλλά και επισκεπτών της Η.Ν. Κάσου, μετά από συνεχή αναζήτηση νέων εργαλείων και την εφαρμογή καλών πρακτικών, έθεσε σε πλήρη λειτουργία, το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών και ολοκλήρωσε την προμήθεια και την τοποθέτηση νέων, «έξυπνων» παγκακιών, καθώς και Στεγάστρων Αστικής Συγκοινωνίας σε όλους τους οικισμούς του νησιού.

Ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτοκρίτος ανέφερε σχετικά τα έξης: «Οι παραπάνω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο των ολοκληρωμένες δράσεων «Έξυπνης πόλης – νησιού » για τις οποίες ο Δήμος της Η.Ν. Κάσου έλαβε την τιμητική διάκριση του χάλκινου βραβείου ανάμεσα στις καλύτερες πόλεις – νησιά στα «Best city Awards 2020»

Σε συνέχεια εφαρμογής του σχεδιασμού αναβάθμισης των υπηρεσιών μέσω καινοτόμων υποδομών, δίνεται η δυνατότητα χρήσης του διαδικτύου έτσι ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να έχει πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να αντλήσει σχετικά με την διαμονή του στην Η.Ν. Κάσο.

Πιο συγκεκριμένα, τα Έξυπνα Παγκάκια προσφέρουν στους χρήστες πολλές περισσότερες υπηρεσίες από την ανάπαυση, καθώς διαθέτουν τέσσερις θύρες USB και ενσωματωμένη ασύρματη φόρτιση Qi, ώστε να μπορούν διαφορετικά άτομα να κάνουν ταυτόχρονη χρήση. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα διασύνδεσης στο Internet μέσω Wifi και σύνδεση των χρηστών μέσω Bluetooth για αναπαραγωγή μουσικής. Τα παγκάκια διαθέτουν επίσης νυχτερινό φωτισμό και έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν ηχητικές ενημερώσεις προς τους δημότες σε πραγματικό χρόνο.

Τα Στέγαστρα Αστικής Συγκοινωνίας Ενεργειακής Αυτονομίας τα οποία τοποθετήθηκαν σε όλους τους οικισμούς, καθώς και στο αεροδρόμιο και στο λιμάνι, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και επισκεπτών από τη δημοτική συγκοινωνία. Το κάθε στέγαστρο αστικής συγκοινωνίας είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό σύστημα ενημέρωσης επιβατικού κοινού σχετικά με τα προγραμματισμένα δρομολόγια και ανακοινώσεις μέσω ηλεκτρονικής πινακίδας τεχνολογίας led, καθώς επίσης με θύρες USB για φόρτιση έξυπνων συσκευών, παγκάκι και κάδο απορριμμάτων.

Τέλος, το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών είναι πλέον σε πλήρη λειτουργία και συμβάλει στην έγκαιρη ενημέρωση και στην αποτελεσματική προστασία των κατοίκων της Η.Ν. Κάσου από τις φυσικές καταστροφές. Στην ενίσχυση της αειφορικής διαχείρισης της περιοχής, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου. Επιτρέπει την οργάνωση, την ανίχνευση και ταχύτατη ενημέρωση των υπευθύνων του τμήματος της πολιτικής προστασίας του δήμου και των εθελοντών σχετικά με καταστάσεις εκτάκτων αναγκών όπως σεισμό, πλημμύρα, φωτιά, τσουνάμι, ναυτικά ατυχήματα, κατολισθήσεις κτλ.

Μέσω του εξοπλισμού που έχει τοποθετηθεί, δίνεται επίσης η δυνατότητα στους κατοίκους και στους απόδημους Κασίους και φίλους του νησιού, να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τα μετεωρολογικά δεδομένα και εικόνες από τον αγαπημένο τους τόπο, μέσω του διαδικτύου, στην διεύθυνση:

https://www.dmf.gr → περιεχόμενα ″κάμερες” → κάμερα “Κάσος”

Μέσα στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που όλοι  διανύουμε με την δοκιμασία ανθρώπων,  φορέων  και υπηρεσιών,  ο Δήμος της ηρωικής νήσου Κάσου  απέδειξε ότι με ευελιξία, καινοτομία και εμπιστοσύνη, στεκόμενος πάντα στο πλευρό των δημοτών,  μπορούν να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα προς όφελος του Δημότη και της καθημερινότητας του ».

Λίγα λόγια για την Top Vision ΕΠΕ:

Η Top Vision Ε.Π.Ε ιδρύθηκε το 1992 με αντικείμενο δραστηριότητας την κατασκευή και εμπορία προηγμένων συστημάτων προβολής και ενημέρωσης. Σήμερα είναι μια σύγχρονη Ελληνική Εταιρεία με πολύπλευρες δραστηριότητες που αφορούν την μελέτη, κατασκευή, εισαγωγή, εμπορία, και τεχνική υποστήριξη Συστημάτων Ηλεκτρονικής Προβολής, συλλογής και διάθεσης πληροφορίας σε ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα, και έξυπνα συστήματα αυτοματισμού προηγμένης τεχνολογίας.

Τα προϊόντα της εταιρείας δίνουν έμφαση στην καινοτομία και την τεχνολογία αιχμής.
Η εταιρεία έχει ευέλικτη οργάνωση, μοντέρνα διοίκηση, άριστα εξειδικευμένο προσωπικό, σύγχρονες εγκαταστάσεις σε ιδιόκτητα κτίρια. Είναι πρωτοπόρος στις τεχνολογικές εξελίξεις, με συνέπεια την δημιουργία γραφείου μελετών για παροχή άμεσων λύσεων στις ανάγκες των πελατών της.
Η Top Vision Ε.Π.Ε έχει πιστοποιηθεί από το 1999 με ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 για την παραγωγή και υποστήριξη των συστημάτων που η ίδια κατασκευάζει και εμπορεύεται.

Κλάδοι Δραστηριότητας
Η Top Vision Ε.Π.Ε δραστηριοποιείται τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο Τομέα και έχει αποκτήσει ιδιαίτερη εμπειρία και εξειδίκευση στους παρακάτω τομείς δραστηριότητας:
• Ενημέρωση των πολιτών σε Δήμους, Αεροδρόμια, Νοσοκομεία, Αυτοκινητόδρομους
• Αστική συγκοινωνία / Τηλεματικές στάσεις μεταβλητής φωτεινής ένδειξης άφιξης του λεωφορείου, ένδειξη γραμμής λεωφορείου και προβολή ενημερωτικών μεταβλητών μηνυμάτων
• Ναυτιλία, Τηλεματικός Έλεγχος Λιμένων, Δρομολόγια Πλοίων
• Οδική Σήμανση (Όρια ταχύτητας, πίνακες VMS ενημέρωσης οδηγών, Στάσεις λεωφορείων)
• Συστήματα Σειράς Προτεραιότητας
• Πίνακες αποτελεσμάτων (Κλειστά γυμναστήρια, γήπεδα, Κολυμβητήρια)
• Χρονόμετρα όλων των τύπων
• Διαχείριση θέσεων στάθμευσης, διαβάσεων, οδικής κυκλοφορίας
• Ανάπτυξη Εφαρμογών Βιομηχανικού Αυτοματισμού
• Ανάπτυξη Λογισμικού των Εφαρμογών της για κάλυψη Υψηλών Απαιτήσεων κατά παραγγελία

Τα πάνω από 20 χρόνια πρωτοπορίας και δυναμικής παρουσίας της εταιρείας TOP VISION στην Ελληνική αγορά με πληθώρα Δημοσίων και Ιδιωτικών έργων αποτελούν για μας κίνητρο συνεχούς βελτίωσης και για τους πελάτες της εχέγγυα άριστης συνεργασίας.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε το site της εταιρείας : https://www.topvision.com.gr