Χρηματοδοτήσεις σχολείων στο Περιστέρι μέσω ΟΧΕ του ΑΣΔΑ

osk_sxoleio

Ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας, δρώντας ουσιαστικά ως Διαχειριστική Αρχή στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης καλεί τον Δήμο Περιστερίου προκειμένου να ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί στον Άξονα Προτεραιότητας 11 «Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Υποδομών Εκπαίδευσης» και στην πρόσκληση «Βελτίωση – Εκσυγχρονισμός – Συμπλήρωση του Εκπαιδευτικού Εξοπλισμού και των Υποδομών Εκπαίδευσης ή/και Διά Βίου Μάθησης στη Δυτική Αθήνα»
Σκοπός της προτεινόμενης Δράσης αποτελεί η Βελτίωση, ο Εκσυγχρονισμός και η Συμπλήρωση του Εκπαιδευτικού Εξοπλισμού και των Υποδομών Εκπαίδευσης ή/και Διά Βίου Μάθησης στη Δυτική Αθήνα.
Η Δράση εντάσσεται στην Παρέμβαση της ΟΧΕ Δυτικής Αθήνας με κωδικό ΟΔ/Π-2: Βελτίωση – Εκσυγχρονισμός – Συμπλήρωση του Εκπαιδευτικού Εξοπλισμού και των Υποδομών Διά Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης.
Το πλαίσιο των παρεμβάσεων που θα υλοποιηθούν αφορά τόσο στη βελτίωση των κτιριακών υποδομών, όσο και στον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού εξοπλισμού, με χρήση μεταξύ άλλων και των νέων τεχνολογιών.
Συγκεκριμένα, η δράση αφορά στην αναβάθμιση – βελτίωση των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών στην Εκπαίδευση (Πρωτοβάθμια/ Δευτεροβάθμια) που βρίσκονται εντός των περιοχών παρέμβασης (θύλακες) της ΟΧΕ/ΒΑΑ Δυτικής Αθήνας αλλά και σε υποδομές που υλοποιούνται προγράμματα Δια Βίου Μάθησης από τον Δικαιούχο
Η δράση αφορά επιπρόσθετα την ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών των αντίστοιχων εκπαιδευτικών δομών των περιοχών παρέμβασης, με στόχο την ενίσχυση της χρήσης ψηφιακής τεχνολογίας.
Στόχοι της Δράσης είναι :
Η αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών από όλους όσους μετέχουν στο εκπαιδευτικό σύστημα. Μέσω της ενίσχυσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην εκπαίδευση, επιτυγχάνεται η δημιουργία εκπαιδευτικών υποδομών που θα είναι ελκυστικές για τους μαθητές και που θα παρέχουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση.
Η διεύρυνση της συμμετοχής του ανθρώπινου δυναμικού σε δράσεις Δια Βίου Εκπαίδευσης, για την απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που θα προωθήσουν την προσωπική ανάπτυξη και θα αυξήσουν την ενεργό συμμετοχή στην αγορά εργασίας. Προς την κατεύθυνση αυτή δίνεται έμφαση στη συμμετοχή των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, των ατόμων με αναπηρία και των γυναικών, σε δράσεις Δια Βίου Μάθησης ώστε μεταξύ άλλων να καταστεί δυνατή η κοινωνική τους ένταξη και η πρόληψη / αντιμετώπιση των διακρίσεων.
Η βελτίωση της ποιότητας της Εκπαίδευσης και της Διά Βίου Μάθησης, ώστε να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες και να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και οικονομίας.