Συνεχίζεται η κατασκευή 30 σύγχρονων παιδικών χαρών στο Δήμο Ερυμάνθου

Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής των 30 σύγχρονων παιδικών χαρών στο Δήμο Ερυμάνθου με χρηματοδότηση απο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», «Πράσινο Ταμείο» και ιδίους πόρους του Δήμου Ερυμάνθου.
Το έργο έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου, η εταιρεία Πλάνο Ανάπτυξης (www.paidikixara.gr), με πολυετή εξειδίκευση και εμπειρία στην προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού παιδικών χαρών, διαθέτοντας μεγάλη γκάμα από πιστοποιημένα όργανα παιδικής χαράς, αστικού εξοπλισμού καθώς και αθλητικών προϊόντων.
Αφορά ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε όλους τους χώρους, με τοποθέτηση πιστοποιημένων οργάνων, ελαστικών δαπέδων ασφαλείας, αστικού εξοπλισμού (περίφραξη, κάδοι, παγκάκια) καθώς και την πιστοποίηση τους απο ιδιωτικό φορέα πιστοποίησης. Τα παιδιά, αποκτούν νέους ασφαλείς χώρους ανέμελου παιχνιδιού & διασκέδασης.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ.Μπαρής με την εκκίνηση των εργασιών δήλωσε:
«Ο Δήμος μας θα αποκτήσει σύγχρονες παιδικές χαρές που θα πληρούν τους ευρωπαϊκούς όρους ασφάλειας. Με το συγκεκριμένο έργο δεν θα τοποθετηθούν μόνο νέα παιχνίδια για την ψυχαγωγία των μικρών μας δημοτών, αλλά θα γίνει περίφραξη των χώρων, καθώς και εγκατάσταση ειδικού δαπέδου ασφαλείας. Με την ολοκλήρωση των σημαντικών αυτών, παρεμβάσεων τριάντα κοινόχρηστοι χώροι στις Κοινότητες του Δήμου μας θα μετατραπούν σε παιδικές χαρές και χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας. Η ασφάλεια είναι πρώτιστο μέλημα, καθώς όλοι οι νέοι χώροι θα λάβουν πιστοποίηση».

Έχουν κατασκευαστεί ήδη 21 παιδικές χαρές
Αξίζει να σημειωθεί οτι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η εταιρεία Πλάνο Ανάπτυξης (www.paidikixara.gr) έχει πραγματοποιησεί αυτοψία και των 30 χώρων, την προμήθεια, μεταφορά και τοποθέτηση ήδη 21 παιδικών χαρών και συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς έως ότου ολοκληρωθεί πλήρως το σημαντικό αυτό έργο.

Σύγχρονος εξοπλισμός παιδικής χαράς
Όλα τα νέα παιχνίδια που τοποθετούνται, περιλαμβάνουν διάφορες δραστηριότητες όπως π.χ. (αιώρηση, ολίσθηση, ισορροπία, αναρρίχηση, κρυφτό, παιχνίδι φαντασίας και δημιουργικό παιχνίδι, επικοινωνία και κοινωνικοποίηση, ψυχαγωγία, ξεκούραση, δημιουργία).