Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στο οποίο επισημαίνεται ότι από σήμερα (26-08-2021) και από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται να εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του βορείου Ιονίου και την Ήπειρο, οι οποίες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και από τις βραδινές ώρες στη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Αργά το απόγευμα και το βράδυ είναι πιθανό να επηρεαστεί πρόσκαιρα και η Μακεδονία, κυρίως η κεντρική και η ανατολική. Ο συνολικός υετός από σήμερα το μεσημέρι μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής αποτυπώνεται στον χάρτη που ακολουθεί .

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (27-08-2021) στα βόρεια και μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά.

Ο δείκτης επικινδυνότητας αφορά κυρίως τις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας μας όπως αποτυπώνεται στους χάρτες που ακολουθούν .

Στον πρώτο χάρτη αποτυπώνονται οι περιοχές με τις πιθανότητες εκδήλωσης υετού πάνω από 20 mm βροχές και στον δεύτερο η συνολική επικινδυνότητα με βάση τον δείκτη EFI (Extreme Forecast Index).