Τα Πράσινα Σημεία του ΕΣΔΝΑ συνεχίζουν το ταξίδι τους στο Ηράκλειο

Στις γειτονιές του Ηρακλείου θα βρεθεί το κινητό «Πράσινο Σημείο» της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΣΔΝΑ την Τρίτη 31 Αυγούστου προκειμένου να δώσει την ευκαιρία σε όσους πολίτες το επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία της ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Στα «Πράσινα Σημεία», τα οποία προσδοκά η Περιφέρεια Αττικής να αποτελέσουν ένα καταλυτικό παράγοντα στη μετεξέλιξη της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Αττική ώστε να τονωθεί η Ανακύκλωση, ο κάτοικος της πόλης μπορεί να απορρίπτει τα ανακυκλώσιμα υλικά με εκάστοτε οφέλη για τον ίδιο, όπως κουπόνια αγορών ή, αργότερα με τη μονιμοποίηση των σχετικών υποδομών, έκπτωση στα δημοτικά τέλη.
Ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής έχει προμηθευτεί 60 Κινητά Πράσινα Σημεία με στοχο να πιάσει 55% ανακύκλωση μέχρι το 2025 όταν σήμερα βρίσκεται στο 25%.
Προς το παρόν, δήμοι και Περιφέρεια «τρέχουν» τα προγράμματα αυτά σε πιλοτικό στάδιο ώστε να εξοικειωθούν οι δημότες και να μπορέσομε να περάσουμε έτσι πιο ομαλά και αποτελεσματικά στη νέα εποχή.
Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής εφαρμόζει σταθερά τους τελευταίους μήνες πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης με οικονομικά οφέλη για τους δημότες που συμμετέχουν, το οποίο έχει ξεκινήσει από τη γειτονιά της Καναπίτσας αλλά έχει ως στόχο να επεκταθεί σύντομα και στην υπόλοιπη πόλη.
Όσοι θέλουν να έχουν μια εικόνα του πως λειτουργεί το σύστημα μπορούν να επισκεφθούν το κινητό Πράσινο Σημείο της Περιφέρειας και του ΕΣΔΝΑ στις στάσεις που θα κάνει την προσεχή Τρίτη στο Ηράκλειο. Αυτές είναι:

  • από 9:30 έως 12:00 στην κεντρική πλατεία της πόλης
  • από 12:30 έως 14:25 στην πλατεία Μακεδονίας
  • από 14:45 έως 15:40 στη λεωφόρο Ηρακλείου (ύψος LIDL).

Διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο για την ανακύκλωση στην Αττική

Διαβάστε εδώ για το πιλοτικό πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου