Μέσα στο Σεπτέμβριο οι 15 πρώτοι μηχανικοί της ΕΕΤΑΑ σε 6 μήνες οι υπόλοιποι 35

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των 50 μηχανικών από την ΕΕΤΑΑ σύμφωνα με την ενημέρωση που έκαναν ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Μαραβέλιας και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σπύρος Σπυρίδων στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, αλλά μέχρι αυτοί να φτάσουν να εκπονήσουν μελέτες για τους δήμους θέλει ακόμη πολύ διαδικασία.

Μέσα στον Σεπτέμβριο θα προσληφθούν οι πρώτοι 15 με στόχο να έχουν προσληφθεί και οι 50 μέσα σε έξι μήνες. Όπως είπε ο κ. Μαραβέλιας γίνονται με ταχείς ρυθμούς οι απαραίτητες ενέργειες για να μπορέσει να λειτουργήσει μια καινούργια υπηρεσία μέσα στις υπηρεσίες της ΕΕΤΑΑ έτσι ώστε να υποδεχθεί τους νέους μηχανικούς και να τους εκπαιδεύσει. Παράλληλα γίνεται και προσπάθεια να μεταφερθούν έμπειροι μηχανικοί από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως και να δημιουργηθεί γρήγορα και το μητρώο για τους επιβλέποντες και τους μελετητές σε συνεργασία με το ΤΕΕ.

Ο κ. Σπύρος Σπυρίδων ανέφερε ότι έχει αλλάξει το κλίμα μετά τις διαδικασίες συγκρότησης του νέου ΔΣ, υπάρχει σύμπνοια και απόλυτη συνεργασία με την ΚΕΔΕ και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η τεχνική υπηρεσία της ΕΕΤΑΑ είναι της ΚΕΔΕ διότι τα χρήματα προέρχονται από τους ΚΑΠ των δήμων.
Ο κ. Σπυρίδων συμπλήρωσε ότι έχουν ήδη σχεδιαστεί δύο νομοθετικές τροποποιήσεις, να έχει την δυνατότητα ο δήμαρχος να ζητήσει χωρίς πολλές προγραμματικές σύμβασης από την ΕΕΤΑΑ να αναλάβει το έργο και να αποδεχθεί τους μηχανικούς της ως τεχνική της υπηρεσία κατά τα πρότυπα των ΤΥΔΚ, όπως επίσης κάτι ανάλογο να γίνει και στα μητρώα να μπορεί ο Δήμος απευθείας από ένα καλάθι να παίρνει απευθείας τον μηχανικό που χρειάζεται.
Τέλος ο κ. Σπυρίδων έβαλε στο τραπέζι για σκέψη και μία πρόταση που όπως είπε την έχει αποδεχθεί και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, καθώς η ΕΕΤΑΑ δεν είναι ανταγωνιστική αλλά έρχεται να συμπληρώσει τις Τεχνικές Υπηρεσίες, να παίξει και ένα συντονιστικό ρόλο έτσι ώστε να γίνει μια πλήρης χαρτογράφηση με τα αδύνατα σημεία και τις ελλείψεις ανά Περιφέρεια και να καλύπτονται τα κενά όπου εντοπίζονται.