Bροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ TΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 05-09-2021 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 05-09-2021
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται κυρίως στα βόρεια πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις. Το βράδυ τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.
Στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση της τάξης των 5 με 6 ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα προς το μεσημέρι και από τα δυτικά βαθμιαία θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά έως 5 και από το βράδυ έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από τις βραδινές ώρες όμως στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και απο το βράδυ ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 και στα βόρεια έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα προς το μεσημέρι στην κεντρική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από τη νύχτα στα ανατολικά θα ενισχυθούν έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 και στα βόρεια έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από το απόγευμα οι νεφώσεις στα βόρεια θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 και στη νότια Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι στα βόρεια που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τη νύχτα είναι πιθανό να βρέξει τοπικά στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα, το βράδυ αναμένεται να εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 06-09-2021
Στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, καθώς και στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες που βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο από τα βόρεια 8 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά. Στα δυτικά, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη μέχρι 29 βαθμούς, 25 με 28 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα.