Ανασκόπηση των σημαντικότερων Αυτοδιοικητικών ειδήσεων της εβδομάδας 30/8 – 5/9

Την εβδομάδα που μας πέρασε βγήκε η 59η Εγκύκλιος που διευκρινίζει ότι οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων θα γίνεται δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη για τους μη εμβολιασμένους.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή δόθηκε και παράταση χρήσης των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων σε αθλητικά σωματεία που δεν έχουν μπει στο Μητρώο και δεν έχουν άδεια σωματείου ακόμη.

Ξεκίνησε από τον ΟΑΕΔ και η λειτουργία της πλατφόρμας για τις αιτήσεις πρόσληψης 2.090 ανέργων και στους δήμους.

Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε και ΔΣ της ΚΕΔΕ.
Εγινε η καθιερωμένη ενημέρωση του προέδρου κ. Δ. Παπαστεργίου για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Αυτοδιοίκηση.
Εκδόθηκε και ψήφισμα για να στηριχτούν οι δομές φιλοξενίας παιδιών των Δήμων.
Εκφράστηκε και η απαίτηση να εφαρμοστεί το Πρόγραμμα «Αθλητισμός για Όλους» όπως και η μεγάλη ανησυχία των δημάρχων για την καθυστέρηση του «Αντώνης Τρίτσης» ενώ αποφασίστηκε και Μνημόνιο Συνεργασίας της ΚΕΔΕ με του πυρόπληκτους Δήμους.

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των δήμων για το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων.

Στο ίδιο ΔΣ έγινε και ενημέρωση από την ηγεσία της ΕΕΤΑΑ και όπως ανακοινώθηκε ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα προσληφθούν οι 15 πρώτοι μηχανικοί που θα υποστηρίξουν στις μελέτες τους δήμους και οι υπόλοιποι σε βάθος εξαμήνου.

Την εβδομάδα που μας πέρασε έπεσε και ως βόμβα χωρίς καμία γνώση της ΚΕΔΕ, η μείωση των προσλήψεων κατά 10% στους Δήμους

Την εβδομάδα που πέρασε η ΕΕΤΑΑ με ανακοίνωσή της ανέλυσε τον τρόπο μοριοδότησης και απόδοσης voucher στους δικαιούχους των Παιδικών Σταθμών.

Και τέλος η ΕΑΑΔΗΣΥ δημοσίευση την Επικαιροποίηση όρου υποδειγμάτων και προτύπων τευχών διακηρύξεων δημοσίων συμβάσεων σχετικά με τη δικαστική προστασία.