Αποτελεσματική η παρέμβαση του δήμου Σαρωνικού για την προστασία φωλιάς θαλάσσιας χελώνας στην Π. Φώκαια

Η ευαισθητοποίηση του δήμου σε θέματα προστασίας της βιοποικιλότητας και η άμεση ανταπόκριση υπηρεσιών και υπαλλήλων στην πληροφορία για ύπαρξη φωλιάς θαλάσσιας χελώνας στην παραλία Π. Φώκαιας, έφεραν αποτέλεσμα!
Το σημείο ωοτοκίας, ύστερα από την άμεση κινητοποίηση του δήμου, προστατεύτηκε αποτελεσματικά με την ουσιαστική συνδρομή του συλλόγου για την Προστασία της θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ» και της Λιμενικής Αρχής. Έτσι, τα χελωνάκια εκκολάφθηκαν σε συνθήκες ασφαλείας και βούτηξαν στην θάλασσα ξεκινώντας το ταξίδι της ζωής τους.
Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στο σημείο που βρέθηκε η φωλιά, στον αιγιαλό της ξενοδοχειακής μονάδας Plaza στην Π. Φώκαια, πραγματοποιήθηκε από τον σύλλογο «ΑΡΧΕΛΩΝ» η δημόσια εκσκαφή της φωλιάς, δηλαδή η συλλογή δεδομένων και η εκτίμηση του αριθμού των νεοσσών που εκκολάφθηκαν, παρουσία των αρμόδιων αρχών αλλά και όσων πολιτών επιθυμούν να παρευρεθούν.

Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές του περασμένου Ιουλίου ύστερα από τηλεφωνική ενημέρωση πολίτη για το σημείο ωοτοκίας της χελώνας, ο δήμος ενημέρωσε τους υπεύθυνους προκειμένου να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα ενώ επικοινώνησε και με το ξενοδοχείο που ήδη είχε προβεί σε κάποιες πρώτες ενέργειες για την προστασία του σημείου.
Στη συνέχεια, το σημείο ωοτοκίας σηματοδοτήθηκε με ειδικά πασαλάκια και κορδέλα ενώ τοποθετήθηκε και πινακίδα με την ένδειξη «Σημείο Ωοτοκίας Θαλάσσιας Χελώνας».
Σήμερα το απόγευμα στις 19:00 θα γίνει κι επισήμως γνωστό το αποτέλεσμα της προσπάθειας του δήμου και των πολιτών!