Εκπαιδευτικό Εργαστήριο ELTIS για τα ΣΒΑΚ

Το Δίκτυο Civinet Greece – Cyprus σας προσκαλεί στο εκπαιδευτικό εργαστήριο του ELTIS που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της ΟΤΕ Academy, στο Μαρούσι Αττικής.

Κεντρικός στόχος του εργαστηρίου είναι η ανάδειξη των αλλαγών που φέρνει η πανδημία και η κλιματική αλλαγή στην αστική κινητικότητα. Ειδικότερα, θα διερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο ο COVID-19 άλλαξε τον τρόπο που λειτουργούν οι πόλεις και τα συστήματα κινητικότητας, αλλά και πώς η ανάγκη για μια καλύτερη διαχείριση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής οφείλει να ικανοποιείται από κάθε μελλοντικό σχεδιασμό.

Γιατί να συμμετέχω
Το παρόν εργαστήριο αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία εκπαίδευσης σχετικά με την ανάπτυξη και το σχεδιασμό στρατηγικών βιώσιμης κινητικότητας, οι οποίες θα ανταποκρίνονται σε απαιτητικές, ειδικές, συνθήκες όπως αυτές που επιφέρει η πανδημία και η κλιματική αλλαγή. Μέσα από μελέτες περίπτωσης και ανάλυση καλών πρακτικών θα μάθετε πως να εφαρμόζετε τις αρχές της Βιώσιμης Κινητικότητας στις παραπάνω συνθήκες, να παίρνετε με το μέρος σας τους βασικούς συντελεστές και φορείς κάθε περιοχής, αλλά και να εντοπίζετε σχετικές πηγές χρηματοδότησης για τα μέτρα που θέλετε να υλοποιήσετε.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο του ELTIS, που παρέχεται από το Δίκτυο CIVINET Greece – Cyprus και τους εκπαιδευτές Robert Pressl και Claus Köllinger, αποτελεί την ιδανική εισαγωγή για το 1οσυνέδριο του CIVINET τον ερχόμενο Δεκέμβριο!

Χρήσιμες πληροφορίες
Για την συμμετοχή στο εργαστήριο απαιτείται η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, καθώς δεν θα παρέχεται διερμηνεία.
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, σύμφωνα με τα τότε ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον COVID-19.
Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν, αλλά σε περίπτωση υπέρβασης του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου συμμετεχόντων θα δοθεί προτεραιότητα στα συνδρομητικά μέλη του CIVINET Greece-Cyprus.
Οι εγκαταστάσεις της Ote Academy διαθέτουν δωρεάν parking 200 θέσεων.
Για τη συμμετοχή σας στο εργαστήριο, πραγματοποιείστε την εγγραφή σας μέχρι 20/9/21 συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην φόρμα εδώ!

ELTIS – Παρατηρητήριο Αστικής Κινητικότητας

Το ELTIS αποτελεί τη μεγαλύτερη διαδικτυακή πύλη για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα στην Ευρώπη.

Παρέχει ειδήσεις, μελέτες περίπτωσης και καλές πρακτικές, βίντεο, φωτογραφίες, εργαλεία και εκπαιδευτικό υλικό γύρω από τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Το ELTIS διαθέτει, ακόμη, την ενότητα «Σχέδια Κινητικότητας» που είναι εξολοκλήρου αφιερωμένη στα ΣΒΑΚ. Στην ενότητα αυτή μπορείτε να βρείτε όλα τα τελευταία νέα για τα ΣΒΑΚ, μελέτες και αναλύσεις επαγγελματιών που περιγράφουν λεπτομερώς τις πτυχές του βιώσιμου σχεδιασμού αστικής κινητικότητας, καθώς και μια βάση δεδομένων με τη δραστηριότητα για τη βιώσιμη κινητικότητα σε πόλεις της Ευρώπης.

Επισκεφτείτε το www.eltis.org και εγγραφείτε στο μηνιαίο Newsletter του ELTIS για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα στην Ευρώπη!

Για τη συμμετοχή σας στο εργαστήριο, πραγματοποιείστε την εγγραφή σας μέχρι 20/9/21 συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην φόρμα εδώ!