Επιστολή εργαζομένων ΚΔΑΠ για την υποχρηματοδότηση

Με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων ζητά από το Υπουργείο Εσωτερικών την άμεση εξεύρεση λύσης στο τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε και φέτος όπου για δεύτερη συνεχή χρονιά δεκάδες χιλιάδες παιδιά που οι οικογένειές τους πληρούσαν τα κριτήρια του προγράμματος, δεν έλαβαν τελικά voucher λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού της Δράσης. Έτσι δεκάδες χιλιάδες παιδιά που τόσα χρόνια δικαιούνταν δωρεάν δημιουργικής απασχόλησης, θα την στερηθούν και φέτος, όπως παρ’ολίγον να γίνει και πέρσι. Την ίδια στιγμή δεκάδες δημοτικές δομές πανελλαδικά, έμειναν με χιλιάδες θέσεις κενές γεγονός που προκαλεί μεγάλα χρηματοδοτικά προβλήματα, τα οποία μετακυλίονται και στους εργαζόμενους οι οποίοι απειλούνται με απόλυση ή (στην καλύτερη) μείωση ωρών εργασίας τους.

Τα δημοτικά ΚΔΑΠ απειλούνται ευθέως με “λουκέτο”.

Ήδη κάποιοι Δήμοι έκλεισαν τα ΚΔΑΠ τους μετά από ακόμα και 16 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας και όλοι οι υπόλοιποι αναμένουν με αγωνία μία λύση από το Υπουργείο Εσωτερικών αντίστοιχη της περσινής. Πέρσι η λύση δόθηκε σχετικά έγκαιρα στις 09/09/2020 από το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο με μία έκτακτη επιχορήγηση για τα ΚΔΑΠ των Δήμων της τάξης των 15.000.000€ έλυσε το πρόβλημα και για τις τρεις πληττόμενες πλευρές (γονείς/παιδιά – Δήμοι – εργαζόμενοι).

Ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών να πράξει το ίδιο και φέτος και παράλληλα καλεί τους Βουλευτές όλων των κομμάτων να πιέσουν κοινοβουλευτικά, ώστε να μην μείνουν παιδιά εκτός ΚΔΑΠ ενώ υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στους Δήμους, ώτσε να μην κλείσει ούτε ένα δημοτικό ΚΔΑΠ, ώστε να μην απολυθεί ούτε ένας συνάδελφος εργαζόμενος σε ΚΔΑΠ Δήμου.

Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών να κάνει αποδεκτή την κοινή πρόταση των ΚΕΔΕ-ΠΑΣΕΚΔΑΠ για επιπλέον χρηματοδότηση των δημοτικών ΚΔΑΠ με επαρκείς πόρους για την κάλυψη όλων των παιδιών που αδικήθηκαν στο σύνολο των διαθέσιμων θέσεων των δημοτικών ΚΔΑΠ.

Αγωνιζόμαστε ώστε να σταθούμε ξανά όρθιοι σε αυτή την πραγματικά, πρωτόγνωρα δύσκολη καμπή της Ιστορίας του θεσμού των ΚΔΑΠ, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής του Κράτους μας μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού.