«Ιστορίες Καθ’ Οδόν» Από το Εθνικό Θέατρο και τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων

Ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) σε συνεργασία με τον Δήμο Πεντέλης και το Εθνικό Θέατρο σας προσκαλούν στην παράσταση «Ιστορίες Καθ’ Οδόν», στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας. Η θεατρική παράσταση θα παρουσιαστεί το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, στις 21:00 με δωρεάν είσοδο για τους δημότες.
Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διαδημοτικού Πολιτιστικού Προγράμματος «Εν Άστει», το οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη σε συνεργασία με τους Δήμους μέλη του. Στόχος του προγράμματος είναι ο Πολιτισμός για όλους και η ελεύθερη και ίση πρόσβαση των συνανθρώπων μας στα πολιτιστικά αγαθά, καθώς και η ενίσχυση του πολιτισμού.

Λίγα λόγια για το έργο:

ΘΕΑΤΡΟ EXPRESS, ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ Νο2

Οι ιστορίες καθ’ οδόν Νο2 βρίσκονται καθ’ οδόν! Η πολύ επιτυχημένη παράσταση του Εθνικού Θεάτρου επιστρέφει ανανεωμένη, επετειακή και εορταστική! Με το κέφι και τον ενθουσιασμό στις αποσκευές της είναι έτοιμη να πάει από γειτονιά σε γειτονιά για να συναντήσει τους θεατές της, να τους ταξιδέψει στον χρόνο και να τους ευθυμήσει.

Μια απολαυστική μετάβαση στο παρελθόν, μια ανάλαφρη κριτική ματιά στη σχέση του χθες και του σήμερα, αυτοσαρκασμός με κέφι και ευφορία. Το παρελθόν μας χτυπά την πόρτα: μια λοξή ματιά στην ιστορία. Τι φταίει και τι μας φταίει; Διηγήσεις σπαρταριστές για τις πρώτες προσπάθειες οργάνωσης του ελληνικού κράτους, για ανακτορικές δεξιώσεις, για ευρωπαϊκούς χορούς, για ήρωες και αγωνιστές που ανησυχούν για τους πολυελαίους, για χειροφιλήματα που κατακεραυνώνουν, για τις συνήθειες και τις παραδόσεις των απλών ανθρώπων, για τα στραβά και τα όμορφά μας. Για τη ζωή που είναι γλυκιά και πικρή, που έχει γέλιο και δάκρυ. Για το νήμα που μας δένει με το χθες και που θα μας πάει στο μέλλον.

Μια παράσταση φτιαγμένη με μεράκι, που καλεί με χαρά τους θεατές της να αφεθούν στη γλυκιά μνήμη και να ατενίσουν αισιόδοξα το μέλλον ακόμη και όταν όλα συνηγορούν για το αντίθετο…

Ταυτότητα παράστασης
Δραματουργία: Ειρήνη Μουντράκη – Γιάννης Παναγόπουλος
Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης
Επιμέλεια Κοστουμιών: Μαρία Τσιώτη
Επιμέλεια φωτισμών: Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):
Σταύρος Καραγιάννης, Ρένα Κυπριώτη, Γιάννης Παναγόπουλος