SYCHEM: ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ στο 2ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό

Η SYCHEM συμμετέχει ως Xρυσός χορηγός στο 2ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό που θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο Aquila Atlantis (Ηράκλειο, Κρήτη) στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται για δεύτερη φορά, μετά το Δεκέμβριο του 2019, από το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας», το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου πανεπιστημίου και την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την υποστήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.
Οι εργασίες του 2ου Φόρουμ θα επικεντρωθούν στην ποιότητα του πόσιμου νερού στις επιπτώσεις του ακατάλληλου νερού στην ανθρώπινη υγεία και τη ζωή γενικότερα, στις χώρες της Μεσογείου. Παράλληλα θα υπογραμμίσει σημαντικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν από διάφορα Ιδρύματα και Οργανισμούς. Η εκδήλωση θα καλυφθεί και μέσω live streaming.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, και μεταξύ των άλλων σημαντικών εκδηλώσεων, θα υπάρχει επίσκεψη στο εργοστάσιο της SYCHEM στην Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου αλλά και στο εμβληματικό έργο του Εκπαιδευτικού Πάρκου και της Επιδεικτικής Μονάδας Αφαλάτωσης στον Δήμο Μαλεβιζίου. Η SYCHEM είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής συστημάτων επεξεργασίας νερού στην Ελλάδα με βιομηχανική έδρα στο Ηράκλειο της Κρήτης, σημαντική διεθνή παρουσία και εξαγωγική δραστηριότητα σε 30 χώρες.
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το 2ο Διεθνές Φόρουμ για το νερό, πατήστε εδώ.

Η SYCHEM A.E. είναι μία διεθνής εταιρία κατασκευής εξειδικευμένων συστημάτων επεξεργασίας νερού καθώς και ειδικών έργων εξοικονόμησης ενέργειας και αντιδιαβρωτικής προστασίας.
H SYCHEM δραστηριοποιείται σε 4 τομείς:
Στον τομέα της επεξεργασίας νερού, η SYCHEM είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μονάδων αφαλάτωσης και υπερδιήθησης στην Ελλάδα για την τροφοδοσία διυλιστηρίων, ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, βιομηχανιών, δήμων κ.α. με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα που υπερβαίνει το 85% της παραγωγής της στον τομέα αυτό.
Παράλληλα, είναι σήμερα ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός νερού από αφαλάτωση στην Ελλάδα με την δυναμικότητα των μονάδων που λειτουργεί να ξεπερνά τα 30.000 m3/ημέρα ενώ διαθέτει με την θυγατρική της «ΥΔΡΟΜΙΝΩΙΚΗ» την μεγαλύτερη ιδιωτική μονάδα αφαλάτωσης με δυναμικότητα 3.500 m3/ημέρα πόσιμου νερού από τις εγκαταστάσεις της στην ΒΙ.ΠΕ Ηρακλείου.
Η δραστηριότητά της έχει επεκταθεί και στην επεξεργασία υγρών αποβλήτων με την κατασκευή εξειδικευμένων μονάδων με τεχνολογία μεμβρανών για την επεξεργασία στραγγιδιών από ΧΥΤΑ και βιομηχανικών αποβλήτων.
Στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας η SYCHEM δραστηριοποιείται στην κατασκευή εξειδικευμένων ηλεκτρομηχανολογικών έργων εξοικονόμησης ενέργειας με έμφαση στα έργα ανοικτής γεωθερμίας (εκμετάλλευση θαλασσινού νερού/υπόγειων υδάτων) για μεγάλες τουριστικές μονάδες και βιομηχανίες. Είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στην Ελλάδα και ένας από τους μεγαλύτερους στην νοτιοανατολική Ευρώπη με έργα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ρουμανία.
Στον τομέα της αντιδιαβρωτικής προστασίας δραστηριοποιείται κατά 90% στο εξωτερικό με την θυγατρική της εταιρεία «SYNCOR» που εδρεύει στην Κίνα. Είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους κατασκευαστές διεθνώς σε θυσιαζομένες ανόδους για την καθοδική προστασία θαλάσσιων κατασκευών, υποθαλάσσιων αγωγών, λιμανιών και πλοίων με διεθνή παρουσία.
Ο πιο πρόσφατος τομέας είναι το βιοαέριο με την διαχείριση οργανικών αποβλήτων (ληγμένα τρόφιμα, υπολείμματα τροφών από χώρους εστίασης και αγροτοκτηνοτροφικά απόβλητα) για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Τέλος, ο όμιλος διαθέτει ως θυγατρική του την YFANTIS ENGINEERING LTD που είναι ένα αναγνωρισμένο και εξειδικευμένο τεχνικό μελετητικό γραφείο που υποστηρίζει τόσο τα έργα του ομίλου όσο και έργα τρίτων στον τομέα εξειδίκευσής του και είναι πρακτικά η πρώτη δραστηριότητα του ομίλου από τον Ιδρυτή του.
Η εταιρία είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό της εξαγωγική (άνω του 70% του συνολικού κύκλου εργασιών της αφορά έργα εκτός Ελλάδος) και δραστηριοποιείται διεθνώς στην νοτιοανατολική Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, Ασία και Βόρεια Αφρική με θυγατρικές εταιρείες και εμπορικούς αντιπροσώπους σε 7 χώρες ενώ οι εταιρίες του ομίλου εξάγουν τα προϊόντα τους σε 26 συνολικά χώρες.