Με χορηγία άψογο το δημοτικό σχολείο Βαρικού Φλώρινας

Στο διθέσιο δημοτικό σχολείο Βαρικού Φλώρινας, το Δίκτυο Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση» (Journalists Acting) με χορηγία των ΙΚΕΑ, που αναλάβει τον σχεδιασμό, την επίπλωση και διακόσμηση όλων των βιβλιοθηκών στο πλαίσιο της δράσης «Journalists Acting για τα παιδιά Ακρίτες» διαμόρφωσε μια εκπληκτική βιβλιοθήκη σε δύο χώρους, η μία με υπολογιστές, η οποία εξυπηρετεί όλα τα σχολεία και χωριά της περιοχής.

Και σημειώνει φίλη του facebook που το πόσταρε;
«Θα μπορούσαν να γίνουν όλα τα σχολεία έτσι;
Θα μπορούσαν. Αλλά επενδύουμε στα συντεχνιακά, συνδικαλιστικά συμφέροντα, προσπαθώντας να εξασφαλίσουμε τα κεκτημένα και τις ανούσιες θέσεις εργασίες, στην ενσωμάτωση των κατατρεγμένων ανήλικων που έρχονται απο κάθε κατεύθυνση και στην ισοπεδωτική παιδεία που παράγει Δημόσιους Υπαλλήλους.
Οι χορηγίες και ο ιδιωτικός τομέας είναι απαγορευμένες έννοιες για το εκπαιδευτικό σύστημα που λειτουργεί και αναπνέει με εγκυκλίους του Υπουργείου και κάθε απόκλιση μπορεί να αποτελεί απειλή της ήρεμης, βαρετής μονιμότητάς του.
Οπότε, συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε, μέχρι να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε, εκτός αν είμαστε τυχεροί και βρεθούμε ξαφνικά να ζούμε στο Βαρικό της Φλώρινας».

Δεν είναι αλήθεια όλα αυτά που σημειώνει αλλά απηχούν στη αίσθηση του κόσμου. Και ίσως θα μπορούσαν οι δήμοι να το σχεδιάσουν και να πλησιάσουν την νέα αισθητική των δημοτικού του Βαρικού.