Η Λάρισα με μια άλλη εικόνα – Βιώσιμης Κινητικότητας

Διαφορετική ήταν χτες η εικόνα της Πόλης της Λάρισας χάρη στις δράσεις της Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο. Μια πόλη χωρίς αυτοκίνητα και γεμάτη κόσμο που διασκέδαζε δημιουργικά σε όλους τους δημόσιους χώρους.
Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας εξασφάλισε την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή των δράσεων. Η κινητοποίηση ήταν τεράστια από όλους τους φορείς. Μέχρι και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας. Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας Π.ΟΜ.Α.με Α. Θεσσαλίας και τον Πανθεσσαλικό Σύλλογο Αναπήρων Πολιτών διοργάνωσε τον Πολιτιστικό Περίπατο με Αναπηρικά Αμαξίδια με ξενάγηση σε ιστορικά μνημεία της πόλης.
Οι Αστικές Συγκοινωνίες Λάρισας παρουσίασαν το πρώτο υβριδικό Αστικό Λεωφορείο στην χώρα και παρείχε την ολοήμερη δωρεάν μεταφορά των μαθητών αλλά και την έκπτωση 50% στα εισιτήρια των ενηλίκων.
Το ΙΕΚ Δήμητρα με την δράση Ποδηλασία Αλληλεγγύης, προσέφερε για κάθε χιλιόμετρο στατικής ποδηλασίας , ένα ευρώ για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας έκανε επίδειξη Πρώτων Βοηθειών.
Το 2ο και το 5ο Σύστημα προσκόπων, καθώς και το 1ο Σύστημα Αεροπροσκόπων, πραγματοποίησαν Καθαρισμό Πινακίδων Σήμανσης.
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Λάρισας και ο αθλητής Παραολυμπιάδας κ. Βαρυτιμίδη Χαράλαμπο διοργάνωσαν τη δράση ”Μπές στην Θέση μου” .
To ΚΔΑΠ Δημιουργική Πόρτα διοργάνωσαν την δράση “Πράσινες διαδρομές στους πολύχρωμους σταθμούς της Δημιουργικής Πόρτας”.
Αλλά και ο Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ο Αθλητικός Σύλλογο Λάρισας Δύναμη, τα IEK AKMI – ΙΕΚ ΑΚΜΗ, η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Λάρισας , ο Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας ,
ο Σύλλογο Ξυλορακέτας Λάρισας, και η ΚΟΙΝΣΕΠ Edu-Europe διοργάνωσαν ο καθένας την δική του δράση δημιουργώντας μια συνολική ατμόσφαιρα χαράς για ολόκληρη την πόλη.