Η πρόσκληση, το πρόγραμμα και οι παράλληλες εκδηλώσεις του συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Ενημερωτικό σημείωμα πρόσκληση έστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου προς τους αιρετούς των δήμων εκ μέρους του ΔΣ με το οποίο του προσκαλεί στις δια ζώσης εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 14 ως τις 16 Οκτωβρίου 2021, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».
Η διεξαγωγή των εργασιών του Συνεδρίου μας θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας αυστηρά τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας του covid-19.
Τα ζητήματα που θα τεθούν ψηλά στην ατζέντα των συνεδριακών μας διαδικασιών, είναι όσα αφορούν τη μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης με έμφαση στις νέες αρμοδιότητες, την καταστατική θέση των αιρετών, τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, τα νέα αναπτυξιακά «εργαλεία» για τους Δήμους, καθώς και ζητήματα που αφορούν την ψηφιακή διακυβέρνηση και τη λειτουργία των «έξυπνων πόλεων», την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος, την ανακύκλωση, την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και την πολιτική προστασία, κλπ.

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Συνέδριο.
Λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας, το φετινό συνέδριο απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο:
Α) στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ
Β) στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και Γ) στα μέλη των Εποπτικών Συμβουλίων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων.
Λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών στις εργασίες του φετινού συνεδρίου δεν θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής παρατηρητών.
Ελπίζουμε πραγματικά αυτή να είναι η τελευταία φορά, που οι παρατηρητές δεν θα έχουν δυνατότητα να παρακολουθήσουν δια ζώσης τις συνεδριακές διαδικασίες, σε κάθε όμως περίπτωση θα διασφαλίσουμε ότι θα μπορούν να τις παρακολουθήσουν απομακρυσμένα, με ψηφιακές μεθόδους, σε όλη τη διάρκειά τους.
Πως θα διασφαλίσουμε την ασφαλή διεξαγωγή του Συνεδρίου
Ακολουθώντας τα τελευταία υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν, θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους ομιλητές και συνέδρους που συμμετέχουν αυτοπροσώπως, για τα παρακάτω:
 θα πρέπει όλοι είτε να είναι εμβολιασμένοι πλήρως, είτε να έχουν βρεθεί θετικοί στον covid-19 κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι (6) μηνών.
 πριν την είσοδό στην ολομέλεια, θα ζητηθεί να επιδείξουν τα σχετικά έγγραφα εμβολιασμού ή νόσησης.
 οι σύνεδροι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο, καθώς θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας, όλες τις ημέρες των εργασιών του συνεδρίου.
 η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους.
Η εγγραφή στο Συνέδριο είναι υποχρεωτική στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.eventbrite.com/e/179916624467
Παράλληλα, θα αποσταλεί στο mail των συνέδρων κάρτα εισόδου με μοναδικό γραμμωτό κώδικα (QR code), τον οποίο θα πρέπει να εκτυπώσουν καθώς θα τους ζητηθεί να το επιδείξουν κατά την άφιξη τους στις εργασίες του Συνεδρίου.

Πως θα καλυφθούν τα έξοδα συμμετοχής στο Συνέδριο
Τα έξοδα των εκπροσώπων των ΠΕΔ θα καλυφθούν από τις οικείες ΠΕΔ. Η ΚΕΔΕ θα καλύψει τις δαπάνες διαμονής και μετακίνησης των μελών του Διοικητικού και Εποπτικού της Συμβουλίου.
Για τη διευκόλυνση όλων, επισυνάπτεται Σχέδιο Προγράμματος του Συνεδρίου, ενώ στην ιστοσελίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. ( www.kede.gr) θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για όσα αφορούν τη διεξαγωγή του.

Τελειώνοντας την επιστολή του ο κ. Παπαστεργίου αναφέρει:
«Σας καλούμε να συμμετέχετε δια ζώσης στις εργασίες του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Θεσσαλονίκη από 14-16 Οκτωβρίου 2021, προκειμένου μέσα από την ενεργό συμμετοχή σας να συν-διαμορφώσουμε τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση του θεσμικού μας ρόλου ώστε μέσα από αυτήν, να συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την πρόοδο των τοπικών μας κοινωνιών».

Κατεβάστε από εδώ το πρόγραμμα του Συνεδρίου

Δείτε εδώ τις παράλληλες εκδηλώσεις