Ανασκόπηση των κυριότερων Αυτοδιοικητικών ειδήσεων 27/9 – 3/10/2021

Την εβδομάδα που μας πέρασε, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα και οι παράλληλες εκδηλώσεις του συνεδρίου της ΚΕΔΕ που θα γίνει 14 ως τις 16 Οκτωβρίου 2021, στην Θεσσαλονίκη.

Συνεδρίασε και η Επιτροπή Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ και ζητάει μεταξύ άλλων και αναβολή του τέλους ταφής μέχρι τέλος του 2023.

Εντωμεταξύ όμως βγήκε ΚΥΑ για τα μέτρα και τους όρους υγειονομικής ταφής αποβλήτων. Με αυτήν χρεώνονται ακόμη και οι δαπάνες αποκατάστασης για 30 χρόνια.

Βγήκε και έκτακτη πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 10 εκατ. ευρώ για τα ΚΔΑΠ.

Την εβδομάδα που μας πέρασε δόθηκε και νέα προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών στο Πράσινο Ταμείο μέχρι 26η Νοεμβρίου.
Παράλληλα βγήκε και 2η Πρόσκληση για τα «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)» για μικρότερους δήμους ή γι αυτούς που δεν πρόλαβαν να καταθέσουν στην πρώτη.

Δημοσιεύθηκε επίσης και Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών για το Ειδικό Πρόγραμμα Διοικητικής Επάρκειας για δημόσιους υπαλλήλους.

Υπογράφτηκαν και 10.200.000,00€ στην ΕΕΤΑΑ για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Εκδόθηκε και εγκύκλιος για το κλάδεμα των δέντρων.

Όπως εκδόθηκε και εγκύκλιος με τίλτο «Μετονομασία δήμων, δημοτικών κοινοτήτων, οικισμών και θέσεων – Χρήση ιδιαίτερου δηλωτικού σήματος – Ιστορική έδρα».

Ανακοινώθηκε και νέα ένταξη έργων ύψους 130 εκατ. ευρώ στο “Αντώνης Τρίτσης” μετά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης ανηλίκων «πρόγραμμα Κυψέλη» οι δήμοι αποκτούν δικαίωμα ίδρυσης Κέντρων αποκατάστασης.

Εκδόθηκε και πρόσκληση με την οποία οι δήμοι και οι Περιφέρειες καλούνται να προσλάβουν αντιρρησίες συνείδησης.

Συνεδρίασε και η Επιτροπή Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ και ετοίμασε την εισήγησή της για το Συνέδριο.

Βγήκε σε διαβούλευση πρότυπο για την Κατασκευή και Αναβάθμιση Λιμενικών Υποδομών με ΣΔΙΤ από την Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ

Και τέλος την εβδομάδα που μας πέρασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης διευκρινίζει με επιστολή τους σχετικά με το ακατάσχετο ποσών σε βάρος των διαθεσίμων της Κεντρικής Διοίκησης και των λοιπών Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης που τηρούνται στο τραπεζικό σύστημα.