11 Οκτωβρίου ξεκινάει η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Δήμων

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Δήμων (#EURegionsWeek) είναι η μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση που διοργανώνεται στις Βρυξέλες και είναι αφιερωμένη στην πολιτική συνοχής. Έχει αναδειχθεί σε μια μοναδική πλατφόρμα επικοινωνίας και δικτύωσης, που συγκεντρώνει Περιφέρειες και Δήμους από όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών και διοικητικών στελεχών, εμπειρογνωμόνων και ακαδημαϊκών. Τα τελευταία 18 χρόνια, έχει αναπτύξει πολλές δράσεις για να προωθήσει την διάδοση πολιτικών και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Λόγω της πανδημίας του COVID-19, το 2020 ήταν η πρώτη ψηφιακή μορφή που δεν διοργανώθηκε ποτέ, προσελκύοντας περισσότερους από 10.000 συμμετέχοντες στο διαδίκτυο. Με βάση αυτήν την επιτυχία, αυτή η νέα πλατφόρμα προηγμένης τεχνολογίας διασκέψεων, θα εξασφαλίσει το 2021 την ευκαιρία συζήτησης, διατηρώντας τις κοινότητες συνδεδεμένες, ανταλλάσσοντας βέλτιστες πρακτικές και ιδέες μεταξύ εταίρων και συμμετεχόντων σε τέσσερα θέματα:
Συνοχή, Πράσινη μετάβαση, Ψηφιακή μετάβαση, Συμμετοχή των πολιτών.

Με τίτλο “Μαζί για ανάκαμψη”, το φετινό πρόγραμμα επικεντρώνεται στην ικανότητα της ΕΕ και των εθνικών και περιφερειακών κυβερνήσεων να στηρίξουν τους Ευρωπαίους πολίτες και τις τοπικές τους κοινότητες με πρακτικά μέτρα και δημόσιες πολιτικές που αποσκοπούν στην επένδυση σε ένα πιο δίκαιο, πιο πράσινο, άλλα και ψηφιακό μέλλον για την ανάκαμψη. Από αυτή την άποψη, η νέα πολιτική συνοχής και η νέα γενιά προγραμμάτων της ΕΕ για το 2021-2027, καθώς και τα χρηματοδοτικά μέσα της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης COVID-19, θα είναι το επίκεντρο της διοργάνωσης του 2021. Η #EuregionsWeek θα χρησιμεύσει επίσης ως πλατφόρμα για την προώθηση της τρέχουσας συζήτησης για τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των πολιτών για το μέλλον της Ευρώπης.

Μείνετε συντονισμένοι και ακολουθήστε τις εκδηλώσεις στο https://eu.app.swapcard.com/event/eu-regions-week

Ιστότοπος #EURegionsWeek

Από εδώ μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή

https://www.swapcard.com/app/euregionsweek